Computer Awareness GK Quiz For SBI,IBPS,LIC,NABARD Exams


Hi Readers 
                  Computer Knowledge Quiz for Bank Exams –readers you know that Now a days, almost in all competitive examsbank recruitment examination Computer Knowledge related questions Plays A key Role and specially in Upcoming Bank Exams 2016. Following are some Computer Awareness Quiz/ Questions in competitive exams.

1. The …….. of software contains lists of commands and option

A) Menu bar

B) Tool bar

C) Title bar

D) Formula bar

E) None of these

 Answer: D

2. If text was highlighted and ‘edit’ ‘copy’ was clicked, what would happen?
A) Text would be copied from the document and placed in the clipboard
B) Text would be removed from the document and placed in the clipboard
C) Text from the clipboard would be placed in the document at the place where the cursor is blinking
D) Only b and c
E) None of these
 Answer: A

3. At which button is help menu available?
A) End
B) Start
C) Turn off
D) Restart
E) None of these
Answer: B

4. You can keep your personal files/folders in ……….
A) My folder
B) My documents
C) My files
D) My text
E) None of these
Answer: B
5. Mr.XYZ wants to send an electronic message to a friend he should use this type of application …
A) Word processing
B) E-mail
C) Spreadsheet
D) Paper and pencil
E) None of these
Answer: B

6. What is a modem connected to?
A) Processor
B) Mother board
C) Printer
D) Phone line
E) None of these
Answer: D

7. An email account includes a storage area, often called a(n) ……..
A) Attachment
B) Hyperlink
C) Mailbox
D) IP address
E) None of these
Answer: C

8. What does a browser do?
A) Looks through magazines and books in the library
B) Reads material really fast
C) It wastes your time
D) It provides help menus
E) It is software used to view web pages
Answer: E

9.The rectangular area of the screen that displays a program, data and /or information is a ……
A) Title bar
B) Button
C) Dialog box
D) Window
E) None of these
Answer: D

10. A …….. Contains commands that can be selected.
A) Pointer
B) Menu
C) Icon
D) Button
E) None of these
Answer: B


Computer Awareness GK Quiz For SBI,IBPS,LIC,NABARD Exams Computer Awareness GK Quiz For SBI,IBPS,LIC,NABARD Exams Reviewed by Mani Babu on 12:15:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.