Biology Online GK Questions For SSC CGL,CHSL,CPO Exams

1. The word histology is related with?
A) Tissue
B) Virus
C) Protoplasm
D) Cell
Answer: B

2. Study of Mollusca?
A) Oncology
B) Herpetology
C) Malacology
D) Saur ology
Answer: C

3. Study of disease like cancer?
A) Osteology
B) Oncology
C) Karyology
D) Nephrology
Answer: B


4. Study of vestigial organ is called?
A) Dermatology
B) Dysteleology
C) Chirology
D) Etiology
Answer: B

5. Branch of science that deal with the improvement of human race by providing better environmental condition?
A) Euthenics
B) Eugenics
C) Fossils
D) Evalution
Answer: A

6. Study of typical behavior of organisms in their natural habitates?
A) Euthenics
B) Eugenics
C) Ethology
D) Ethnology
Answer: C

7. Branch of science Which deal with the study of various aspects of different races of mankind?
A) Eugenics
B) Euthenius
C) Ethnology
D) Paleontology
Answer: C

8. Study of ductless glad is called?
A) Embryology
B) Endocrinology
C) Ecology
D) Paleontology
Answer: B

9. The branch of science which deal with the study of law of genetics for improvement of human race?
A) Eugenics
B) Euthenics
C) Ethology
D) Ethnology
Answer: A

10. Branch of science which deal with the study of causative agent of disease is?
A) Ecology
B) Etiology
C) Eugenics
D) Euthenics

Answer: B


Biology Online GK Questions For SSC CGL,CHSL,CPO Exams Biology Online GK Questions For SSC CGL,CHSL,CPO Exams Reviewed by Honey on 18:33:00 Rating: 5
Powered by Blogger.