Biology GK Questions Quiz For SSC CGL,SSC CHSL And Railway NTPC Exams

1. The name of first test tube baby was?
A) Astha
B) Indira
C) Dolly
D) Lueis
Answer: D

2. Amniocentesis is techniques use?
A) To determine the sex of foetus
B) To test of amino acid
C) To test brain
D) None of these
Answer: A

3. Which one of following is a duct less gland?
A) Liver
B) Sweat gland
C) Endocrine gland
D) Kidney
Answer: C


4. Secretion from endocrine gland is called?
A) Juice
B) Enzyme
C) Harmone
D) Solution
Answer: C

5. Which one of following is not a endocrine gland?
A) Adrenal
B) Pituitary
C) Thyroid
D) Liver
Answer: D

6. Endocrine glands are also known as?
A) Thyroid
B) Gastrine
C) Liver
D) Pancrease
Answer: B

7. Which of the following is known as master gland in man?
A) Pancrease
B) Pituitary
C) Adrenal
D) Thyroid
Answer: B



8. Which one of following is smallest gland of body?
A) Liver
B) Thyroid
C) Pituitary
D) Slivary gland
Answer: C

9. Most important gland of human body is?
A) Thyroid
B) Pituitary
C) Pancreas
D) Liver
Answer: B

10. Pituitary gland is situated in?
A) Brain
B) Throat
C) Kidney
D) Pancrease

Answer: A



Biology GK Questions Quiz For SSC CGL,SSC CHSL And Railway NTPC Exams Biology GK Questions Quiz For SSC CGL,SSC CHSL And Railway NTPC Exams Reviewed by SSC-IBPS on 12:15:00 Rating: 5
Powered by Blogger.