SBI Clerk Online Model Mock Test Set- 2

Dear Readers
As you all know, next most important exam in banking is SBI clerk- 2016 which is going to held in month of May. We will start focusing on SBI Clerk & IBPS PO 2016 Exam. Thus, we are providing you Model Mock Test For SBI Clerk – 2016. This will help you to get a perfect score in the SBIClerk-2016 Exam.

English Language: 

Directions (1-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully completE)

Everyone needs quality sleep every single night, but lifestyle ...(1)... and hurdles make sleep disorders more common than good sleep. This poor sleeping pattern has serious..(2)... on our health, and the first thing we ...(3)... is unhealthy weight gain or weight loss, low concentration, and mood swings. If you have ...(4)... sleeping ...(5)... every day and this lack of sleep is ...(6)... your dayto-day routine, then you may be suffering from one of the many (and most common) sleep disorders. You will be surprised to know that there are many more sleep disorders than just insomnia and sleep apnoeA)  There are ...(7)... sleep disorders and their ...(8)..., You should take proper ...(9)... before they take a ...(10)... on your lifE)



1. 
A) cozen 
B) choices 
C) abjure 
D) deter 
E) rustic

2. 
A) coerce 
B) rampage 
C) repercussions 
D) rattle 
E) assent

3. 
A) covert 
B) denounce 
C) bleak 
D) notice 
E) point

4. 
A) mutilate 
B) trouble 
C) rear 
D) dismay 
E) cozy

5. 
A) utmost 
B) in 
C) for 
D) at 
E) almost

6. 
A) glimmering 
B) gamut 
C) fortifying 
D) affecting 
E) cascading

7. 
A) bland 
B) copious 
C) various 
D) alternate 
E) growing

8. 
A) warning 
B) symptoms 
C) signs 
D) indicia 
E) indication

9. 
A) treatment 
B) healing 
C) hubris 
D) overt 
E) regimen

10. 
A) abject 
B) toll 
C) barge 
D) muse 
E) poised

Answers:
1. B
2. C
3. D
4. B
5. E
6. D
7. C
8. B
9. A
10. B

Quantity Aptitude:

Find out the approximate value which should replace the question mark(?) in the following questions. 

1.(47% of 1442-36% of 1412)/63=?
A) 4       
B) 5
C) 3       
D) 6 
E) 1


2.(4576+3286+5639)/(712+415+212)=?
A) 18     
B) 22
C) 34     
D) 10
E) 46

3.1524.79*19.92+495.26=?
A) 33000
B) 78535
C) 31000   
D) 26575
E) 34000

4.4734.96-3454.03-1612.86=?-1611.43
A) 1280   
B) 2290
C) 1020   
D) 18150
E) 1040

5.(32.13)^2+(23.96)^2-(17.11)^2=?
A) 1270   
B) 1420
C) 1450   
D) 1360
E) 1310

6.(9321+5406+1001)/(498+929+660)=?
A) 13.5   
B) 4.5
C) 16.5   
D) 7.5
E) None of these

Answers:

1.(C)
(1442*47/100-1412*36/100)/63
(677.74-508.32)/63
169.42/63
2.69=3(approx)

2.(D)
(4576+3286+5639)/(712+415+212)
13501/1339
=10(approx)

3.(C)
1525*20+495
30500+495
=31000(approx)

4.(A)
4734.96-3454.03-1612.86=?-1611.43
4734.96-3454.03-1612.86+1611.43=?
6346-5066(approx)
1280(approx)

5.(E)
(32.13)^2+(23.96)^2-(17.11)^2
1024+576-289
1311=1310(approx)

6.(D)
(9321+5406+1001)/(498+929+660)=?
15728/2087
7.5

Reasoning Questions:

Directions (Q.1-5): Study the following information carefully and answer the questions asked:

The questions given below contain two statements giving some information. You have to decide whether the data given in the statements are sufficient for answering the questions?
Give answer A) : If statement A is sufficient but B alone is not sufficient.
Give answer B) : If statement B is sufficient but A alone is not sufficient.
Give answer C) : If statement each statement alone is sufficient.
Give answer D) : If both statements A and B together are not sufficient.
Give answer E) : If both statements A and B are sufficient but neither statement alone is sufficient.
                       
1. Eight people A,B,C,D,E,F,G and H are seated around a circular table and are equidistant from each other. Who is in front of F?
A) F is second to the left of D who is neighbor of A and C)
B) G is in front of D and neighbor of B and E)

2. What is the color of black hair in a color code?
A) White is called red, red is called orange
B) Blue is called green, Green is called black, black is called whitE)

3. On which date is Ramavtar’s Father’s marriage anniversary?
A) Ramavtar’s sister correctly remembers that their father’s anniversary is after 7th but  before 11th may.
B) Ramavtar correctly remembers that his father’s marriage anniversary is after 5th but before 10th may.

4. Among A, B, C, D and E, who is the lightest?
A) C is heavier than D but lighter than A)
B) B is lighter than D but heavier than E)

5. How is L related to Z?
A) M has two daughters and F is one of them who is married to L.
B) M is the mother of Z, who is younger sister of F.

Answers:
1. E
2. B
3. D
4. E
5. E



SBI Clerk Online Model Mock Test Set- 2 SBI Clerk Online Model Mock Test Set- 2 Reviewed by Honey on 18:58:00 Rating: 5
Powered by Blogger.