RRB Railway Ntpc Expected Gk Questions useful For SSC CGL,SSC CPO

 1. Who discovered the first antibiotic?
Ans: Alexander Fleming

2. Who is known as the Political Guru of Subhash Chandra Bose?
Ans: Chittaranjan Das

3.Which disease is known as German Measles?
Ans: Rubella

4. Carrot is a modification of ?
Ans: Root

5. Radioactivity was discovered by ?
Ans: Becquerel

6. Rabindra Nath Tagore gave up his 'Knighthood' in protest to which one of the following?
Ans: Massacre of Jallianwala Bagh

7. Who was the founder of Bharat Mahila Parishat ?
Ans: Ramabhai( wife of M.G Ranade)

8. Who was known as "Akbar of British India"?
Ans: Richard Wellesley

9. Name the “App” For Common People to Demand Power ?
Ans: Vidyut PRAVAH

10. Which Bank Starts India’s First Aadhaar based ATM ?
Ans: DCB Bank

11.National Summit on Family Planning 2016 Concluded in ?
Ans: New Delhi

12. Google Launches Android Auto In ?
Ans: India

13.Which Is The First State to Join National Cancer Grid ?
Ans: Mahrashtra

14. Who Was Conferred With Saudi Arabia’s Highest Civilian Honour ‘The King Abdulaziz Sash” ?
Ans: Narendra Modi

15. World’s First “white Tiger Safari” Was Opened In Which State Of India ?
Ans: Madhya Pradesh


RRB Railway Ntpc Expected Gk Questions useful For SSC CGL,SSC CPO RRB Railway Ntpc Expected Gk Questions useful For SSC CGL,SSC CPO Reviewed by Arun Chowdary on 09:36:00 Rating: 5

2 comments :

  1. very useful matters and questions, we wanna more from you for the second stage cbt 2

    ReplyDelete
  2. very useful matters and questions, we wanna more from you for the second stage cbt 2

    ReplyDelete

Powered by Blogger.