RRB Railway 16th April 2016 Shift-1 NTPC Gk Asked Questions

(16th April 2016 1st Shift) RRB Railway Exam GK Questions Asked In  Shift-1/Slot-1 are listed below.

              
 We Have Once Again Come Up With Railway NTPC CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam Shift-1 (16.04.2016)


Gk Questions Asked In Today (16.04.2016) RRB Railway Exam Shift-1/Slot-1



1.Supreme Commander of Indian Defence Services?
Ans: President

2.Mouse is Invented by?
Ans: Douglas Engelbart

3.Who is the CEO of E-commerce Company Flipkart?
Ans: Binny Bansal


4. Large Princely state during Indian Independence?
Ans: Hyderabad

5. Which state becomes digital state?
Ans: Kerala

6. What is the name of the person who made first chocolate?
Ans: Hernan Cortes

7. Chinese Pilgrim  visited India during gupta period?
Ans: Fa Hien

8. Muhammad Bin tuglaq transfered capital from Delhi to which place?
Ans: Daultabad

9. In which state Resham Udyog Situated?
Ans:  Karnataka

10. Who is the Chief of Election Commission?
Ans: Nasim Zaidi

11. UHT Full form?
Ans: Ultra High Temperature


12.Right to Freedom and Liberty related to which article?
Ans: Arctile 21

13. What is Nitrogen  Fixing Bacteria?
Ans: Microorganisms

14.Full Form of SPM?
Ans: Scanning Probe Microscope

15.Railway Budget in 2016 Presented by?
Ans: Suresh Prabhu

16.Saina Nehwal Related to which sports?
Ans: Badminton

17.Which Bacteria converts milk into curd?
Ans: Lactobacillus Bacteria


18.What is the Brain of Computer?
Ans: CPU

19. Planets moves around?
Ans: Sun

20. Which State produce Maximum Silk  in India ?

Ans: Karnataka


21. Which Is Most Powerful in Chess ?
Ans: Queen

22. Number of Bio Geographical Zones In India ?
Ans: 10

23. Geocha la Pass In ?
Ans: Sikkim

24. Chemical Name Of Nitrous oxide ?
Ans: N20





RRB GK Study Material



12Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

11Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board


10Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board



9Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board



                   GK Questions Asked In RRB 9Th April 2016 


7Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board
6Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

5Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

4Th  April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 

3rd April Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 
   
 2nd April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board)

 31 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB
    30 March 2016  Gk Asked Questions(3 Shifts) In RRB 
    29 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB NTPC
     28 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) RRB CBT 

·         General Knowledge Questions Asked In RRB Railway 28.03.2016 Shift-1
RRB Railway 16th April 2016 Shift-1 NTPC Gk Asked Questions RRB Railway 16th April 2016 Shift-1  NTPC  Gk Asked Questions Reviewed by SSC-IBPS on 11:56:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.