RRB NTPC GK 22nd April 2016 3rd Shift Questions Paper

We Have Once Again Come Up With  (22nd April 2016 Shift-3) RRB NTPC GK Questions Asked Paper Shift-1.22nd April 2016 Today RRB NTPC GK Questions Asked Paper in 3rd shift  questions.

 (22nd April 2016 1st shift ) RRB NTPC GK Questions Today's 3rd Shift Questions are listed below.

1) . Ginger is one of the following type
ANS:  Underground stem
2)  Where modi & navaz sarif meet at his birthday?
ANS:  Lahore
3) Marykom belongs to which state?
Ans. Manipur
4) In IPL Raina and dhoni played to
Ans. Rajkot and pune
5) first satellite of India sent towards lunars isAns. Chandrayaan 1
6) cartosat which takes photos of uttarakhand floods is a
Ans. Remote sensing satellite
7) Gagan narang and abhinav bindra belongs toAns. Shooting

8)The process of coating on the surface of a metal with zinc is called
Ans. Galvanisation
9) The scientist who got Nobel prize on malaria is
Ans. Sir Ronald Ross
10) Elisa is the test for AIDS but it is caused by virus
Ans. HIV
11) Tooth is made up of
Ans. Calcium phosphate
12) Which national park has worlds two thirds one horned rhinos
Ans. kajiranga

13) Qutub minar built in ______ dynasty.
ANS:  Mamluk or Slave dynasty.
14) Bulb filament is made from which metal?
ANS:  Tungsten
15) How many amendment in Indian constitution?
ANS:  100

16) Pascal is the unit of
Ans: Pressure or stress


RRB NTPC GK 22nd April 2016 3rd Shift Questions Paper RRB NTPC GK 22nd April 2016 3rd Shift Questions Paper Reviewed by SSC-IBPS on 20:43:00 Rating: 5
Powered by Blogger.