RRB GK Asked Questions(16 April 2nd Shift-2) Railway Cbt Ntpc Exam

We Have Once Again Come Up With RRB GK Asked Questions(16 April 2nd Shift-2) Exam Shift-2 (16.04.2016)

(16th April 2016 2nd Shift) RRB Railway Exam GK Questions Asked In  Shift-2/Slot-2 are listed below.

1.Notre Dam Cathedral is Situated At ?
Ans:  Paris

2.Who Invented Fountain pen ?
Ans: Petrache Poenaru

3.Who Invented Revolver ?
Ans: Samuel Colt


4.Who Is Largest Serving Chief Minister In India ?
Ans: Jyoti Basu

5. Who Is Governer Of Reserve Bank Of India ?
Ans: Raghuram Rajan


6. What is the Unit of Force?
Ans: Newton

7. Who is Longest  Serving  Chief Minister in India?
Ans: Pawan Chamling

8. which river flows from tibet?
Ans: Sutlej

9. Atomic Number is equal to ?
Ans: Number of Protons

10.Who is the ICC number 1 test player?
Ans: Steve Smith

11. Who is the ICC President?
Ans: Zaheer Abbas

12.Who is Frontier Gandhi?
Ans: Abdul Ghaffar Khan

13. Who is the First king of vijayanagara dynasty?
Ans:  Harihara

14. Who is the King of Pallava Dynasty who wrote stories?
Ans: Narasimhavarman I

15. What is the Full Form of MRP?
Ans: Maximum Retail Price

16.What is the Full Form of MMU?

Ans: Memory Management Unit


17. Swadeshi movement in Which Year ?
Ans: Aug 1905

18.Constitution Day Observed On ?
Ans: November 26

19. largest statue of jesus christ In world ?
Ans : Swiebodzin, Poland

20. Study Of Environmet ?
Ans: Ecology

21. What is replanting in Forrest called ?
Ans: Reforestation

22. Study Of Heat ?
Ans: Thermodynamics

24.Felithiye Island is Located At ?
Ans: Turkey


25.Who is the Richest Person As per Forbes global list?
Ans: Carlos Slim

26.P.A sangma served as a loksabha speaker in which year?
Ans: 1996 to 1998


27. Cache Memory ?
Ans: RAM(Random Access Memory)

28.Which River Originates Near Tibet ?

Ans: Brahmaputra




RRB GK Study Material




12Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

11Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

10Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board



9Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board



                   GK Questions Asked In RRB 9Th April 2016 


7Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board
6Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

5Th April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board

4Th  April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 
3rd April Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board) 
   
 2nd April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board)
 31 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB
    30 March 2016  Gk Asked Questions(3 Shifts) In RRB 
    29 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB NTPC
     28 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) RRB CBT 



RRB GK Asked Questions(16 April 2nd Shift-2) Railway Cbt Ntpc Exam RRB GK Asked Questions(16 April 2nd Shift-2) Railway Cbt Ntpc Exam Reviewed by Arun Chowdary on 15:30:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.