Quantitative aptitude Quiz For IBPS,SBI,RBI,SSC CGL,Railway NTPC Exams

Directions (Q.1-5) : What will come in place of the question mark (?) in the following?

1. 8^4 × 1/(8^3)  × 8^5  ÷ 8^2= 8^?  
A.  7 
B.  2 
C.  3 
D.  4 
E.  None of these
Ans: D

2.  -(a -b) * ? = (b -a)
A.  -1 
B.  1 
C.  -a 
D.  a 
E.  None of these
Ans: B

3. (a + b) = ? * (-a-b)
A.  1 
B.  -a 
C.  -1
D.  -b 
E.  None of these.
Ans: C

4. (a^3 - b^C. /(a^2+b^2+ ab) = ?
A.  (a-b)
B.  (a+b)  
C.  a*b
D.  -a+b
E.  None of these
Ans: A

5. 16 + 26 * 2 = ?
A.  84 
B.  44  
C.  40  
D.  832  
E.  None of these
Ans: E

Directions (Q. 6-10): What approximate value should come in place of question mark (?) in the  following questions? (You are not expected to calculate the exact value.

6. 63251 * 82 = ? * 42l05
A.  101 
B.  123  
C.  147  
D.  165 
E.  8885
Ans: B

7. (84111) ^1/2= ? 
A.  240
B.  270
C.  330
D.  290
E.  310
Ans: D

8. (54.78)^2= ? 
A.  3000 
B.  3300 
C.  3500 
D.  3700 
E.  3900
Ans: A

9. (7171 + 3854 + 1195)  ÷ (892 + 214 + 54C.  = ?
A.  13  
B.  18  
C.  3  
D.  26  
E.  7
Ans: E

10. (562 % of 816) + 1449 = ?
A.  4145 
B.  5675 
C.  6035 
D.  7325 
E.  8885 

Ans: C


Quantitative aptitude Quiz For IBPS,SBI,RBI,SSC CGL,Railway NTPC Exams Quantitative aptitude Quiz For IBPS,SBI,RBI,SSC CGL,Railway NTPC Exams Reviewed by Arun Chowdary on 12:04:00 Rating: 5
Powered by Blogger.