Most Important Gk Questions For Railways,SSC CPO, SSC CGL, And Other Competitive Exams Part-12

1.Card launched by Indian Railway to avoid payment transaction during ticket booking is
Ans: Go India smart Card

2. Guru Tej Bahadur trophy is related to which sport?
Ans:  Hockey

3. Shivasundram hydro power project is stated in which state ?
Ans: Karnataka

4. ‘Economic Outlook Report’ is published by ?
Ans: IMF


5. Jan Dhan yojna additional insurance coverage is provided by which organization?
Ans: HDFC

6. Who is the author of Half girlfriend?
Ans: Chetan Bhagat

7. What is the Maximum limit of RTGS?
Ans:  No limit

8. Individual Borrower can check their credit report from
Ans: CIBIL

9. Union Skill development minister?
Ans: Rajiv Pratap Rudy

10. Minimum Maturity period for commercial paper?
Ans: 7 days

11. BRICS New development bank Headquarters ?
Ans: Shanghai
Note: 1.BRICS New Devlopment Bank President: K.V. Kamath
           2. BRICS New Devlopment Bank Formation:15 July 2016

12. Capital of Cyprus ?
Ans: Nicosia

13. Committee on financial inclusion:
Ans: Nachiket Mor Committee

14. Uri hydro power plant at which place:
Ans:(J & K) On Jhelum River

15. World Tourism Day is celebrated on:
Ans: 27 September
Most Important Gk Questions For Railways,SSC CPO, SSC CGL, And Other Competitive Exams Part-12 Most Important Gk Questions For Railways,SSC CPO, SSC CGL, And Other Competitive Exams Part-12 Reviewed by Arun Chowdary on 15:31:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.