**** Most Important Gk Questions For Railway,SSC CGL,SSC CPO And Other Competitive Exams Part-11


1.Kailash Satyarthi is associated with _______movement?
Ans:Bachpan Bachao Andolan

2.India’s first Kisan Mandi is to be set up in
Ans:Delhi

3. 17th NAM Summit will be held in:
Ans:Venezuela

4. What is the nick name of Korea ?
Ans:Land of morning calm

5. Jarawa tribe belongs to ?
Ans:Andaman and Nicobar islands

6. Currency of Bhutan?
Ans:Ngultrum

7. Hepatitis day:
Ans:28 July

8. Capital of Sierra Leon?
Ans: Freetown

9. RRCAT(Raja Ramanna Centre for Advanced Technology) is located in which state?
Ans: Madhya Pradesh

10. Bhartiya Mahila Bank Chairman:
Ans:Usha Ananthasubramanium

11. World Autism day:
Ans:2 April

12. India’s first newspaper?
Ans:Bengal Gazette

13.Indira sagar dam located in which state
Ans: Madhya Pradesh

14. Addis Ababa capital of
Ans:Ethiopia

15. Kaiga nuclear power plant Located In

Ans:Karnataka
**** Most Important Gk Questions For Railway,SSC CGL,SSC CPO And Other Competitive Exams Part-11 **** Most Important Gk Questions For Railway,SSC CGL,SSC CPO And Other Competitive Exams Part-11 Reviewed by Arun Chowdary on 08:13:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.