Most Important GK & Computer Fundamental Questions For Railway NTPC,SSC CGL,SSC CPO, IBPS PO, IBPS Clerk And Other Exams

1. Mahatma Gandhi Central University to be established in
Ans: Motihari in Bihar

2. What is the full form of IFSC ?
Ans: Indian Financial System code

3. speed of microprocessor is measured in ?
Ans: Ghz

4. Command to undo recent action
Ans:  ctrl + z

5. There are how many digits in MICR ?
Ans: 9


6. Sbi launched minor a/c for childern above 10 years named as ?
Ans: Pehli Udaan

7. Excel workbook is a collection of ?
Ans: Spreadsheets

8.NBFC deals in?
Ans: providing bankingservices

9.Which is the Regulatory body for RRB?
Ans: NABARD

10.What is the extension used for MS word?
Ans: .doc,.docx

11.What is the oldest currency in the world?
Ans: Pound sterling

12.What is ping in computer networking utility?
Ans: Packet InterNet Groper

13. Mutual funds regulated by ?
Ans:  Securities and Exchange Board of India(SEBI)

14.Interest on savings account is calculated on which basis?
Ans: daily basis

15.When is world rabies day?
Ans: 28th setember 
Most Important GK & Computer Fundamental Questions For Railway NTPC,SSC CGL,SSC CPO, IBPS PO, IBPS Clerk And Other Exams Most Important GK & Computer Fundamental Questions For Railway NTPC,SSC CGL,SSC CPO, IBPS PO, IBPS Clerk And Other Exams Reviewed by Arun Chowdary on 08:34:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.