Most Important Gk(One Liner) Bits For Railways, SSC CGL,SSC CPO And Other Competitive Exams

1. Chandi prasad bhat won Gandhi peace prize for his contribution in which area?
Ans: Chipko Movement

2. India’s first Postal Savings Office ATM located in which city?
Ans: Chennai

3. Capital of Argentina:
Ans: Buenos Aires

4. CBS full form
Ans: Core Banking Solution


5. Lok Sabha Constituency of Sushma Swaraj(Indian Overseas minister)
Ans: Vidisha

6. Camel is the official animal of which state:
Ans:Rajasthan

7. FIBA is related with Which sport ?
Ans: Basketball

8. Full form of NVRAM-
Ans: Non Volatile Random Acess Memory

9. Highest rural population state as per Census 2011
Ans: Uttar Pradesh

10. Who is lady election commission officer?
Ans: V.S. Ramadevi

11. Which Lok Sabha election was held recently held
Ans:  16th

12. Currency of Myanmar?
Ans: Kyat

13. Bharatanatyam dance of which state
Ans: Tamil Nadu

14. FFCB full form
Ans: Foreign currency convertible bonds (FCCBs)

15. Russia currency

Ans: Russian Ruble
Most Important Gk(One Liner) Bits For Railways, SSC CGL,SSC CPO And Other Competitive Exams Most Important Gk(One Liner) Bits For Railways, SSC CGL,SSC CPO And Other Competitive Exams Reviewed by Arun Chowdary on 15:24:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.