Most Expected GK Questions For Railways,SBI Clerk,SSC CGL And Other Competitive Exams Part-20

1.NABARD Headquarter Located At?
Ans: Mumbai
Note1: NABARD Chairman: Harsh Kumar Bhanwala  NABARD Founded: July 12, 1982
Note2: SBI Headquarter: Mumbai
             LIC Headquarter: Mumbai
             New India Assurance Headquarter: Mumbai
             RIL Headquarter: Mumbai

2. Nuakhai Festival is celebrated in?
Ans: Odisha

3. Dadasaheb Phalke award 2016 Winner?
Ans: Manoj Kumar

4.Abel Prize 2016 Winner?
Ans: Andrew Wiles(UK)


5.Pritzker Prize 2016 Winner?
Ans: Alejandro Aravena(Chile)

6.Templeton Prize 2016 Winner?
Ans: Jonathan Sacks(UK)

7. India Rank In The World Happiness Report 2016?
Ans:118th

8. Father of Internet?
Ans: Vinton Cerf

9. India Research Stations In Antarctica?
Ans: Dakshin Gangotri(1983)     Maitri(1990)    Bharati(2015)

10. Total Members In IMF?
Ans: 188 

11.Who Has Been Placed In The List Of Top 50 Most Influential Leaders Of The World By Fortune Magazine?
Ans: Arvind Kejriwal

12.As Per Recent Survey By The IRCTC Which One Is The Cleanest Railway Station In India?
Ans: Surat, Gujarat.

13. according to United Nations annual hunger report.Which Country is home to the highest number of hungry people in the world?
Ans: India (194 Million)

14. Bank formed by Brics is known as –
Ans: New Development Bank

15. EBT full form-
Ans: Electronic Benefits Transfer
Most Expected GK Questions For Railways,SBI Clerk,SSC CGL And Other Competitive Exams Part-20 Most Expected GK Questions For Railways,SBI Clerk,SSC CGL And Other Competitive Exams Part-20 Reviewed by Arun Chowdary on 08:48:00 Rating: 5

1 comment :

  1. Good Gk for All Exam very nice and Useful.. Thanks for Update.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.