Most Expected Gk Questions For Railways,SSC CGL, SSC CPO And Other Competitive Exams

1. Zero Defect  Zero Effect slogan by
Ans:  Narendra Modi

2. BKS Iyengar is related to which field?
Ans: Yoga

3. US released postage stamp on who actor?
Ans: Akkineni Nageswara Rao

4. Cheruthoni dam in which state?
Ans: Kerala

5. Which country capital is Port Victoria?
Ans: Seychelles


6. Atomic Energy minister of India
Ans: Narendra Modi

Note: The Department of Atomic Energy (DAE) came into being on August 3, 1954 under the direct charge of the Prime Minister through a Presidential Order. According to the Resolution constituting the AEC, the Secretary to the Government of India in the Department of Atomic Energy is ex-officio Chairman of the Atomic Energy Commission.

7. Narora Power Plant situated in?
Ans: U.P

8. Sattriya is the dance form of which state?
Ans: Assam

9. Leander Paes related to which game?
Ans:Tennis

10. Coorg Hill station is where?
Ans: Karnataka

11. Rihand Dam in which state?
Ans: Uttar Pradesh

12. Mogadishu is the capital of which country:
Ans: Somalia

13. Largest bank In The World
Ans:  Industrial & Commercial Bank of China

14. Kargil war in which year
Ans: July 1999

15. Jan Dhan Yojana Benefits

Ans:  Overdraft Loan in Bank Account
Most Expected Gk Questions For Railways,SSC CGL, SSC CPO And Other Competitive Exams Most Expected Gk Questions For Railways,SSC CGL, SSC CPO And Other Competitive Exams Reviewed by GK Adda on 21:46:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.