Most Expected GK Questions For Railways, SSC CGL, SSC CPO,UPPSC,MPSC,APPSC

Dear Readers,

                The RRB (Railway Recruitment Board) Conduct The Exam For NTPC (Non-technical Popular Category) Exam – 2016. Till Now 15 Shifts Are Completed. Most of the Questions Are Coming from Railway Expected Bits and General Knowledge Quiz from Our Website (www.ssc-ibps.com)

                        One Mark Plays A Key Role In Final Rankings.

1.ASEAN summit-2016 venue
Ans:Laos

2. Which organization collect and publish financial data?
Ans: NSSO(National Sample Survey Organisation)

3. Capital of Sweden:
Ans:  Stockholm

4. In LoK Sabha elections if any candidate win two seats (like our pm) so in what duration of time he has to leave one seat
Ans: 14 days

5. Sahara the untold story Written by?
Ans: Tamal Bandyopadhyay

6. Regulatory authorities of Cooperative banks & RRB’s?
Ans:  NABARD

7. Recipient of 51th Jananpeeth Award 2015

Ans: Raghuveer Chaudhari(Novel - Amruta)

8. Full Form Of UNCTAD
Ans: United Nations Conference on Trade and Development

9. Strike word is related to which game?
Ans: Baseball

10. 8th BRICS summit held in
Ans: (Panaji,Goa) india From 15th To 16th October 2016

11. KYC full form:
Ans: know your customer

12. Article 370  is related to which state
Ans: Jammu& Kashmir

13. MTSS
Ans: MoneyTransfer Service Scheme

14. Bank used to what method to read code on cheque
Ans:  MICR.

15. Kundankulam nuclear plant is a agreement between India and __
Ans:  Russia
Most Expected GK Questions For Railways, SSC CGL, SSC CPO,UPPSC,MPSC,APPSC Most Expected GK Questions For Railways, SSC CGL, SSC CPO,UPPSC,MPSC,APPSC Reviewed by Honey on 13:43:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.