Mixed Quiz For Railway,SSC CGL,CHSL All Competitive Exams

1. Hitendra desai was a noted figure in which of the following fields?
A) Literature
B) Journalism
C) Politics
D) Social service
Answer: B

2. Dr Amiya chakrovarty is known for?
A) His work in the chipko movement
B) Composing music score in satyajit ray’s films
C) Being literary secretary to R.N.Tagore
D) Patenting a living organism
Answer: C

3. The title of sparrow is given to?
A) Napoleon
B) Maj.gen.rajinder singh
C) Sardar patel
D) T.K.Krishnamachari
Answer: B

4. Who is called the flying Sikh of India?
A) Mohinder singh
B) Ajit pal singh
C) Jognder-singh
D) Milkha singh
Answer: D


5. On whose name is the highest award for services to the development of cinema given?
A) Meena kumara
B) Raj kapoor
C) Dada sahib phalke
D) None of these
Answer: C

6. Ali Akbar plays which of the following musical instruments?
A) Tabla
B) Flute
C) Sarod
D) Sitar
Answer: C

7. Who was known as the iron man of India?
A) Jawaharlal Nehru
B) Sardar vallabhbhai patel
C) Govind ballabh pant
D) Subhas Chandra bose
Answer: B

8. Which among the following famous dancers is not an exponent of the odissi dance style?
A) Sonal man singh
B) Sanjukta panigrahi
C) Yamini Krishnamurthy
D) Madhavi mudgal
Answer: C

9. Late ustad nisar hussain khan earned distinction in which of the following fields?
A) Acting
B) Vocal music
C) Classical dance
D) Instrumental music
Answer: B

10. Which of the following between kutty Shankar laxman and suhdir dar?
A) Film direction
B) Instrumental music
C) Classic dance
D) Drawing cartoons
Answer: D


Mixed Quiz For Railway,SSC CGL,CHSL All Competitive Exams Mixed Quiz For Railway,SSC CGL,CHSL All Competitive  Exams Reviewed by Mani Babu on 12:47:00 Rating: 5
Powered by Blogger.