Mixed Gk Quiz For Railway NTPC,SSC CGL,CHSL All Competitive Exams

1. Dr.joon lew of korea, the recipient of international Gandhi award is known for his service in which of the following?
A) Eradication of leprosy
B) Campaign against AIDS
C) Elimination of child labour
D) Fight against drugs
Answer: A

2. The television was invented by?
A) James Russell
B) John loge baird
C) Berliner
D) Marconi
Answer: B

3. Baba amte is famous as a?
A) Painter
B) Singer
C) Politician
D) Social worker
Answer: D


4. Who is known as the Columbus of the space age?
A) Mithali raj
B) Yuri Gagarin
C) Kalpana chawla
D) Leela seth
Answer: B

5. The theory of use and disuse was used to explain evolution by?
A) Lamarck
B) Darwin
C) De vries
D) Wallace
Answer: A

6. The name Indian national congress was given by?
A) S.N.Banerjee
B) Feroz shah Mehta
C) Dadabhai naoroji
D) M.G.Ranade
Answer: C

7. Who said patriotism is religion and religion is love for India?
A) Swami Vivekananda
B) Raj narain bose
C) Bal gangadhar tilak
D) Bankim Chandra chatterjee
Answer: A

8. The famous kirti stambha at chittor was built by?
A) Rana pratap
B) Rana kumbha
C) Rana hammir
D) Rana sangram singh
Answer: B

9. What is spiderman’s real name?
A) Jemny
B) Pubar
C) Peter parket
D) Kenny
Answer: C

10. Who was the well known collector of artifacts?
A) Motilal Nehru
B) Wadeyar
C) Rabindra nath tagore
D) Salar jung
Answer: C


Mixed Gk Quiz For Railway NTPC,SSC CGL,CHSL All Competitive Exams Mixed Gk Quiz For Railway NTPC,SSC CGL,CHSL All Competitive Exams Reviewed by Mani Babu on 12:01:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.