Misscellions Quiz :: SBI Clerk,IBPS PO SSC CGL CHSL And Railway Exams

1.Aungsan suu kyi leader of NLD belongs to which country?
A)    South korea
B)    Sri lanks
C)    Thailand
D)    Myanmar
Answer: D

2.Who is the current governor of reserve bank of india?
A)    Bimal jalan
B)    U.K.Sinha
C)    Raghu ram rajan
D)    Nandan nilkeni
Answer: C

3. Who invented the electric bulb?
A)    Thomas more
B)    Thomas alva Edison
C)    James watt
D)    None of these
Answer: B


4.Who Is called Rawalpindi express?
A)    Sachin tendulkar
B)    Shoaib akhtar
C)    Rahul dravid
D)    Imran khan
Answer: B

5.Name the American film eartoonist who created mickeY mouse and Donald duck?
A)    Warner brothers
B)    Walt Disney
C)    Steven spielberg
D)    Hanna barbera
Answer: B

6.PabloPicasso, the famous painter was?
A)    French
B)    Italian
C)    Flemish
D)    Spanish
Answer: D

7.Prof. Milton friedman was the leader of?
A)    Ohio school
B)    Chicago school
C)    Cambridge school
D)    London school
Answer: B

8.The name of the train shatabdi express refers to the centenary of?
A)    mahatma Gandhi
B)    Indian national congress
C)    India’s war of independence
D)    Jawaharlal Nehru
Answer: D

9.The birth place of an iconic personality amrita sher gil, is?
A)    Hungary
B)    India
C)    Austria
D)    Poland
Answer: A

10.First Indian to make a speech is hindi before the UN general assembly was?
A)    A.B.Vajpayee
B)    Lal bahadur shastri
C)    Lal Krishna advani
D)    Morarji desai
Answer: A


           CLICK HERE:: More Mixed Quiz    


Misscellions Quiz :: SBI Clerk,IBPS PO SSC CGL CHSL And Railway Exams Misscellions Quiz :: SBI Clerk,IBPS PO SSC CGL CHSL And Railway Exams Reviewed by SSC-IBPS on 12:34:00 Rating: 5
Powered by Blogger.