Miscellaneous GK Questions For Railway,SSC,SBI Exams

1. The Head quarter of international atomic energy agency is located in?
A) Geneva
B) Washington
C) Vienna
D) London
Answer: C

2. Dr.boutros Boutros gahli, the secretary general of UNO belongs to?
A) Iran
B) Korea
C) Egypt
D) Saudi Arabia
Answer: C

3. Pakistan which rejoined the commonwealth, had pulled itself out it the year?
A) 1972
B) 1975
C) 1978
D) 1981
Answer: A

4. The headquarters of UNESCO is at?
A) Rome
B) Geneva
C) Paris
D) New York
Answer: C


5. SAARC was founded in?
A) New Delhi
B) Dhaka
C) Geneva
D) Thimpu
Answer: B

6. Veto power is not possessed by?
A) U.K
B) U.S.A
C) Russia
D) West Germany
Answer: D

7. The main body of the United Nations organization is the?
A) Trusteeship council
B) General assembly
C) Security Council
D) Secretariat
Answer: B

8. The logo of which of the following famous organization is a giant panda?
A) World wildlife found of world wide fund for nature(WWF)
B) International union for conservation of nature and natural resoucces (IUCN)
C) United nations educational, scientific and cultural organization (UNESCO)
D) United nations environment programme (UNEP)
Answer: A

9. The international court of justice was established in the year?
A) 1947
B) 1946
C) 1950
D) 1948
Answer: B

10. The international human rights convention adopted by the United Nations in 1990 relates to?
A) Children
B) Disabled
C) State less persons
D) Migrant workers

Answer: A

Miscellaneous GK Questions For Railway,SSC,SBI Exams Miscellaneous GK Questions For Railway,SSC,SBI Exams Reviewed by Honey on 21:07:00 Rating: 5
Powered by Blogger.