Miscellaneous GK Questions For SSC CGL,Railway Ntpc,SSC CHSL All Exams

1. Yamini Krishnamurthi is an accomplished exponent of?
A) Kuchipudi
B) Bharatnatyam
C) Kathak
D) Odissi
Answer: B

2. Late smt. Vijayhalaxmi pandit was?
A) First Indian woman to become president of U.N. General assembly
B) First woman governor of a state
C) First woman chief minister of a state
D) None of these
Answer: A

3. With which of the following fields is M.F. Hussian associated?
A) Painting
B) Music
C) Literature
D) Social services
Answer: A

4. The brothersumakant and ramakant gundecha are?
A) Dhrupad vocalists
B) Kathak dancers
C) Sarod macstors
D) Table players
Answer: A

5. The late nirmala desh pande was a famous?
A) Diplomat
B) Astrologer
C) Social activist
D) Film-star
Answer: C

6. Who among the following was the first speaker of the lok sabha?
A) M.A.Ayyangar
B) G.V.Mavalankar
C) Sardar hukam singh
D) N.Sanjiva reddy
Answer: B

7. Who among the following was the first Indian woman to scale the Mount Everest?
A) Bachendri pal
B) Santhosh yadav
C) Dicky dolma
D) None of these
Answer: A

8. Jamini roy distinguished himself in the field of?
A) Badminton
B) Painting
C) Theatre
D) Sculpture
Answer: B

9. Name of S.Chandrashekhar is associated with which of the following subjects?
A) Cosmology
B) Chemistry
C) Fluid mechanics
D) Astrophysics
Answer: D

10. Salim ali was an eminent?
A) Urdu poet
B) Ornithologist
C) Ghazal singer
D) None of the above

Answer: B

Miscellaneous GK Questions For SSC CGL,Railway Ntpc,SSC CHSL All Exams Miscellaneous GK Questions For SSC CGL,Railway Ntpc,SSC CHSL All Exams Reviewed by SSC-IBPS on 12:48:00 Rating: 5
Powered by Blogger.