List Of Inventions and Inventors For Railways Exam,SSC CGL, SBI,IBPS, SSC CPO

List Of Inventions and Inventors For Railways Exam,SSC CGL, SBI,IBPS, SSC CPO

1.WWW(World Wide Web) Invented By?
Ans: Tim Berners-Lee

2. Internet Invented By?
Ans: Vint Cerf

3. Email Invented By?
Ans: VA Shiva Ayyadurai

4.Cell Phone Invented By?
Ans: Martin Cooper

5. SMS(Short Message Service) Invented By?
Ans: Fred Hillebrand, Bernard Ghillebaert, Matti Makkonen


6. Who Invented Bluetooth?
Ans: Dr. Jaap Haartsen

7. Who Invented Wi-Fi(Wireless Fidelity)?
Ans: John O’Sullivan, JohnDeane, Graham Daniels

9. Father Of Computer?
Ans: Charles Babbage

10.Ethernet Invented By?
Ans: Robert Metcalfe

11.TCP/IP(Transmission Control Protocol/Internet Protocol) Invented By?
Ans: Robert Kahn and Vint Cerf
Note: The Fundamental Communication Protocols At The Heart Of The Internet.

12.HTTP(Hyper-Text Transfer Protocol) Invented By?
Ans: Tim Berners-Lee

13. FTP(File Transfer Protocol) invented by
Ans: Abhay Bhushan

14. “S” Means In HTTPS?
Ans: Secure

15. Electric sewing machine, Ceiling fan Invented By?
Ans: Philip Diehl

16. Compact disc(CD) Invented By?
Ans: Toshitada Doi

17. SmartPhone Invented By?
Ans: IBM

18.RAM(Random Access Memory) Invented By?
Ans: Wang and Jay Forrester

19.Mouse Invented By?
Ans: Douglas Engelbart

20.Scanner Invented By?

Ans: Rudolph Hell
List Of Inventions and Inventors For Railways Exam,SSC CGL, SBI,IBPS, SSC CPO List Of Inventions and Inventors For Railways Exam,SSC CGL, SBI,IBPS, SSC CPO Reviewed by GK Adda on 09:19:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.