Latest Daily Gk Updates 16th April 2016 For All Compitative Exams

Dear Readers,

                     we are publishing "Latest Daily Gk Updates (16th-April-2016)", This Quiz is based on daily current affairs and events, banking awareness, general and financial awareness,hope that this quiz is most important for every aspirant of upcoming banking jobs, govt jobs and recent SBI Clerk Recruitment Exam 2016, RBI Officer Exam, Insurance, LIC Exam, Indian Railway Recruitment (RRB) Exam, SSC exam and special for IBPS Bank PO, Bank Clerk, Bank SO (Specialist Officer) Exam etc. Read today quiz .

1. Name the supercomputer which has recently been unveiled at NIT Sikkim ?
Ans: Param Kanchenjunga

The supercomputer Param Kanchenjunga lanuched by Sikkim Governor Shrinvas Patil at the NIT Sikkim campus at Ravangla in South Sikkim District.
It is jointly developed by Pune based Centre for Development of Advanced Computing 'C-DAC' and the NIT Sikkim. The total cost of the Supercomputer is around three crore rupees.

2. What is new name of Panagarh airbase?
Ans: Air Force Station Arjan Singh

 It is located At West Bengal

3. Name The Recently Appointed as Prime Minister Of Ukraine?
Ans: Volodymyr Groysman

Ukraine Currency: hryvnia    
Ukraine Capital : Kiev
Ukraine president - Petro Poroshenko


4. Maritime India Summit 2016 Held At?
Ans: Goregaon, Mumbai

PM Narendra Modi has inaugurated the two days Maritime India Summit 2016 from 14th April to 16 April, 2016. South Korea is the partner country for the summit

5. Free Wi-Fi service(Rail Tel) at Railway stations is provided by?
Ans: Google

6. Who has been appointed as member of US cyber security body ?
Ans: Ajay Banga

7. Recently Which state Government launched Bhimrao Ambedkar Awas Yojana For Widows?
Ans: Jharkhand

Chief Minister of Jharkhand - Raghubar Das.
The scheme has a target to build 11,000 houses for the current financial year with a budget allocation of Rs. 80 Crore.

8. Malick Sidibe has passed away recently He his Famous for Which Field?
Ans: Malian Photographer

Sidbe was known for his black and white studio portraits that captured the lives of young Malians in the 1960s and 1970s.

Malick Sidibe is belong to  west African.

Mr. Sidibe has become the first African winner of the Golden Lion for lifetime achievement at the Venice Biennale in 2007 and also won a Hasselblad Award for photography.

9. Recently which state government Bans Sale Of All Forms Of Chewable Tobacco For 1 Year?
Ans: Delhi

Some more important Points Today (16-04-2016) Gk Updates:

UNICEF's Fairness for Children report card, released ranks Canada 26 out of 35 affluent nations.
CEO: Anthony Lake
Founders: Herbert Hoover, Maurice Pate
UNICEF - United Nations Children's Emergency Fund
OECD stands for Organisation for Economic Co-operation and Development.

PP Pandey, a senior IPS officer has been appointed as the in-charge director general of police (DGP) of Gujarat.
He has succeed Mr. P C Thakur, who was transferred to New Delhi.

Himachal Pradesh is celebrating 69th Himachal Day. On the occasion, a state­level function would be held at Ghumarvin town in Bilaspur district.

Himachal Pradesh Chief Minister Virbhadra Singh.

Latest Daily Gk Updates 16th April 2016 For All Compitative Exams Latest Daily Gk Updates 16th April 2016 For All Compitative Exams Reviewed by Arun Chowdary on 21:47:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.