Latest Daily Gk Updates (09.04.2016) For All Competitive Exams

Hi Readers

 we are publishing "Latest Daily Gk Quiz (09-04-2016)", This Quiz is based on daily current affairs and events, banking awareness, general and financial awareness,hope that this quiz is most important for every aspirant of upcoming banking jobs, govt jobs and recent SBI Clerk Recruitment Exam 2016, RBI Officer Exam, Insurance, LIC Exam, Indian Railway Recruitment (RRB) Exam, SSC exam and special for IBPS Bank PO, Bank Clerk, Bank SO (Specialist Officer) Exam etc. Read today quiz .


1. Mother Teresa has been conferred with which awards in UK recently ?
Answer: Founders Award

2. who has inaugurated the water films festival recently ?
Answer: The Union Minister Uma Bharti

Full From Of  WAPCOS: Water and Power Consultancy Services
Theme for - 2016 India Water Week : “Water for all: Striving together.

3. who has been appointed by Lambda Therapeutic Research as its new President ?
Answer: Tausif Monif


4. Which country placed topped position in Credit Suisse emerging consumers scorecard 2016 ?
Answer: India

China and Saudi Arabia shared the second position.
The survey covered nine countries - Brazil, China, India, Indonesia, Mexico, Russia, Saudi Arabia, South Africa and Turkey.

5. Which Countries have made an agreement to build the bridge on Red Sea ?
Answer: Saudi Arabia And Egypt

Name of the Bridge: King Salman bin Abdel Aziz Bridge.
Egypt Capital : Cairo
Egypt Currency : Egyptian Pound

6. who has launched the ISBN portal ?
Answer: The Union Human Resource Development Minster Smriti Irani

Full From ISBN:  International Standard Book Number

7. Which is the first state in India to clear land title Bill?
Answer: Rajasthan

Rajasthan Governor - kalyan singh.
Rajasthan Chief minister - Vasundhara Raje.

8. How Much Amount Centre Releases To States For MGNREGA
Answer: Rs.12, 230 crore

Union Minister for Rural Development : Birender Singh

Full From MGNREGA : Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act (MGNREGA).

Latest Daily Gk Updates (09.04.2016) For All Competitive Exams Latest Daily Gk Updates (09.04.2016) For All Competitive Exams Reviewed by Arun Chowdary on 21:23:00 Rating: 5
Powered by Blogger.