Latest Daily Current Affairs & GK Updates (12.04-2016) : SBI,RRB,CGL,LIC,NABARD,RBI Exams

Hi Readers
 we are publishing "Latest Daily Gk Quiz (12-04-2016)", This Quiz is based on daily current affairs and events, banking awareness, general and financial awareness,hope that this quiz is most important for every aspirant of upcoming banking jobs, govt jobs and recent SBI Clerk Recruitment Exam 2016, RBI Officer Exam, Insurance, LIC Exam, Indian Railway Recruitment (RRB) Exam, SSC exam and special for IBPS Bank PO, Bank Clerk, Bank SO (Specialist Officer) Exam etc. Read today quiz .

1. Soni Chaurasiya Belongs To which Field?
Ans: Kathak Dancer

Soni Chaurasiya broke the record on Saturday at 9.21 pm at Mount Litera Zee School, Varanasi.

2. The 3rd Asia Ministerial conference on tiger conservation will be held at which place ?
Ans: New Delhi

3. India and Maldives have signed _____________ in different sectors to boost bilateral relations.
Ans: Six
     
        1.Double Taxation , 2. Exchange of Information 3. De fence Cooperation 4. Space Research                     5. Tourism Cooperation 6. Conservation and Restoration


4. The annual meeting of G7 will be held in which country ?
Ans: Hiroshima

The seven countries of Japan, the United States, the United Kingdom, France, Germany, Italy and Canada, along with the President of the European Council and the President of the European Commission.

5. who has been named as the brand ambassador of Premier futsal football league ?
Ans: Virat Kohli

Premier Futsal Chairman : Xavier Britto
The league is governed by the Futsal Association of India (FAI)

6. The Ukrainian Prime Minister, ----------------- announced his resignation?
Ans: Arseniy Yatsenyuk

Ukrainian President - Petro Poroshenko
Ukraine currency - Ukrainian hryvnia

7. Name the person who has been appointed as the CFO of Indus Towers ?
Ans: Mr. Hemant Kumar Ruia

8. Serena Williams belongs to which country?
Ans: America

Serena Williams kept her lead in the women's rankings.
1. Serena Williams (America)
2. Agnieszka Radwanska (Poland)
3. Angelique Kerber (Germany)
4. Garbine Muguruza (Spain)
5. Victoria Azarenka (Belarus)

9. Which teams have won the Asian Kho KhoChampionship Title ?
Ans: India

Some Other  Important Today Updates

FB, Twitter, Google Asked To Set Up IndiaServers

LAVA International Announces MS Dhoni As Its Brand Ambassador

Shan-e-Punjab Express becomes India's first train fitted with CCTV cameras

Bharti Airtel First Entity To Get Payments Bank License From RBI

Tata starts U.K. steel sale

IIT-Kharagpur Wins Top Award For Patents



Latest Daily Current Affairs & GK Updates (12.04-2016) : SBI,RRB,CGL,LIC,NABARD,RBI Exams Latest Daily Current Affairs & GK Updates (12.04-2016) : SBI,RRB,CGL,LIC,NABARD,RBI Exams Reviewed by Mani Babu on 21:28:00 Rating: 5
Powered by Blogger.