Latest Daily Current Affairs & Gk Updates (11th April 2016) : SBI,IBPS,CGL Exams

Hi Readers

we are publishing "Latest Daily Gk Quiz (11-04-2016)", This Quiz is based on daily current affairs and events, banking awareness, general and financial awareness,hope that this quiz is most important for every aspirant of upcoming banking jobs, govt jobs and recent SBI Clerk Recruitment Exam 2016, RBI Officer Exam, Insurance, LIC Exam, Indian Railway Recruitment (RRB) Exam, SSC exam and special for IBPS Bank PO, Bank Clerk, Bank SO (Specialist Officer) Exam etc. Read today quiz .

1. Recently who is appointed as Haryana Lokayukta?
Ans: NK Aggarwal

Haryana Chief Minister Manohar Lal Khattar.

2. Former Union Minister of State who has passed away recently in Mizoram?
Ans: Mr. C Silvera

Mr. C Silvera  Former Union Minister of State  for Health and Family Welfare

3. Who has won Malaysian Open for 2016 ?
Ans: Lee Chong Wei

The Badminton player Lee Chong Wei is from Malaysia.


4. Recently which state announced to start plantation programme in July?
Ans : UP

Name of the Program: ‘Green UP - Clean UP’ programme.

5. Which actress has been conferred with the Dadasaheb Phalke Film Foundation Award 2016 ?
Ans: Priyanka Chopra

Dadasaheb Phalke Film Foundation Award for the year 2015 : veteran film actor and director Manoj Kumar.
The Dadasaheb Phalke Film Foundation Award is organised by the Ministry of Information and Broadcasting.
The First  Dadasaheb Phalke  award Winner : Devika Rani.

6. Pakistan Navy has successfully test-fired shore-based ____________ .
Ans: ‘Zarb'

Pakistan Prime Minister - Nawaz Sharif.
Pakistan President - Mamnoon Hussian.

7. who has won the International Boxing Federation Title for the year 2016 ?
Ans: Anthony Joshua

8. Who is the Brand Ambassador of Skill India?
Ans: Sachin

MSDE minister of state - Rajiv Pratap Rudy
MSDE - Ministry for skill development and entrepreneurship

9.  Danny Willett is Famous In Which Field?
Ans: Golf

Danny Willett has won the US Masters Golf Championship for the year 2016 at Augusta National Golf Club in Augusta, Georgia.

10. Who has won the FBB Femina Miss India World 2016 ?
Ans: Priyadarshini Chatterjee

The Femina Miss India beauty pageant held in Mumbai.


Latest Daily Current Affairs & Gk Updates (11th April 2016) : SBI,IBPS,CGL Exams Latest Daily Current Affairs & Gk Updates (11th April 2016) : SBI,IBPS,CGL Exams Reviewed by Mani Babu on 21:09:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.