Latest Current Affairs& GK Updates 14th April 2016 For All Competitive Exams

Dear Readers
we are publishing "Latest Daily Gk Quiz (14-04-2016)", This Quiz is based on daily current affairs and events, banking awareness, general and financial awareness,hope that this quiz is most important for every aspirant of upcoming banking jobs, govt jobs and recent SBI Clerk Recruitment Exam 2016, RBI Officer Exam, Insurance, LIC Exam, Indian Railway Recruitment (RRB) Exam, SSC exam and special for IBPS Bank PO, Bank Clerk, Bank SO (Specialist Officer) Exam etc. Read today quiz .

1. Recently which state launched ‘PoochhO Carpool app’?
Ans: Delhi government.

Delhi chief minister - arvind kejriwal
Delhi Transport Minister - Gopal Rai

2. Who is appointed as anti-corruption official in BSNL?
Ans: Deepak Kashyap.

Deepak Kashyap is a Railway service officer.
Bharat Sanchar Nigam Limited (abbreviated BSNL) headquartered in New Delhi.
Minister of Communications and Information Technology - Ravi Shankar Prasad

3. SAWEN is a regional network comprises of  ______ countries in South Asia.
Ans: 8 countries

Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, India, Maldives, Nepal, Pakistan and Sri Lanka.
Full From Of SAWEN: Statute of the South Asia Wildlife Enforcement Network.


4. India and  ----------- signed a Agreement on Namami Gange Programme.
Ans: German

Minister of Water Resources of India - Uma Bharti
Support to National Urban Sanitation Policy (SNUSP)
The German contribution to the 2016-2018 project will be Rs.22.5 crore.

5. How many toilets will be constructed by TCS under Swachh Vidyalaya Abhiyan?
Ans: 1,509 toilets.

TCS chief N Chandrasekaran.
Swachh Vidyalaya Abhiyan Programme was launched in August 2014.

6. Who Launches "DEEP" E-Bidding & E-Reverse Auction Portal"?
Ans: Piyush Goyal.

DEEP Means Discovery of Efficient Electricity Price.

7. Recently which country join the membership of IMF?
Ans: Nauru (Tiny South Pacific island nation)

World Bank President - Jim Yong Kim.
World Bank Headquarters: Washington, D.C.
188 countries consisit of  World bank According to IBRD.
International Bank for Reconstruction and Development (IBRD).

8. Which State has recently launched Mission Drinking Water?
Ans: Maharashtra.

Maharashtra  Chief Ministeris  Devendra Fadnavis.

Some Other Important Updates:

Golden Tobacco Ltd begins implementing 85% pictorial warning rule on its cigarette packs

Sushila Karki: First female Chief Justice of Nepal’s Supreme Court

Akash Missile System successfully test fired.

Unified Payments Interface Launched.

Centre Appoints Finance Secretary Ratan Wattal As liaison Officer With J&K.


MoU Between India And Bangladesh On Cooperation In The Field Of Fisheries.



Latest Current Affairs& GK Updates 14th April 2016 For All Competitive Exams Latest Current Affairs& GK Updates 14th April 2016 For All Competitive Exams Reviewed by Mani Babu on 21:33:00 Rating: 5
Powered by Blogger.