Important Summits Hosting Countries&Held On For Railways,SSC CGL, SSC CPO,UPSC IBPS SBI And Other Exams

1.13th  G-20 Summit  2018?
Ans: India

Note: G-20 = BRICS + G-7 + Argentina,Australia,indonesia,Mexico,South Korea,Soudi Arabia, Turkey (19 Countries +European Union)
G-7 = Canada, France, Germany, Italy, Japan, The United Kingdom,The United States.(Earlier it Was G-8, Now Russia Suspended Temporarily)

2. SAARC Summit 2016?
Ans: Islamabad, Pakistan

3. 8th BRICS Summit 2016?
Ans: Panaji,Goa, India

4. 7th IBSA Summit 2015 Held On?
Ans: New Delhi, India
Note: IBSA = India, Brazil, South Africa.


5. NATO(North Atalntic Treaty Organization) Summit 2016?
Ans: Warsaw,Poland.

6.NAM (Non Aligned Movement) Summit 2015?
Ans: Venezuela.

7.NSS(Nuclear Security Summit) 2016?
Ans: Washington, USA

8.  APEC(Asia Pacific Economic Cooperation) Summit 2016 ?
Ans: Peru, Lima
Note: APEC= 21 Countries. Head Quarter: Singapore

9. BIMSTEC(Bay Of Bengal Initiative For Multisetoral Technical And Economic Cooperation) Summit 2015 Held On?
Ans: Nepal
Note: BIMSTEC = 7 Countries( Bangladesh, India, Mynamar,Nepal, Srilanka,Thailand,Bhutan.)

10.ASEAN Summit 2016?
Ans: Laos

11. East Asia Summit 2016?
Ans:Vientiane,Laos


Important Summits Hosting Countries&Held On For Railways,SSC CGL, SSC CPO,UPSC IBPS SBI And Other Exams Important Summits Hosting Countries&Held On For Railways,SSC CGL, SSC CPO,UPSC IBPS SBI And Other Exams Reviewed by Arun Chowdary on 17:43:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.