Gk Questions RRB NTPC 12 th April 2016 Asked In Shift-1/slot-1

(12 th April 2016 1st ShiftGk Questions RRB NTPC 12 th April 2016 Asked In  Shift-1/Slot-1 are listed below.

              
 We Have Once Again Come Up With Railway NTPC CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam Shift- 1 (12.04.2016)

If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section. 

Gk Questions Asked In Today (12.04.2016) RRB Railway Exam Shift-1/Slot-1

1.Abshishek Verma Belongs To Which Sport ?
Ans: Archery

2.Osama Bin Laden Killed At Which Place ?
Ans: Abbottabad in Pakistan


3. PaceMaker Related to Which Organ?
Ans: Heart

4. How Many Candidates Nominated By President In Rajya Sabha ?

Ans: 12 Members


5. What Is The Value of Tan 30 Degrees
Ans: 1/Squere Root 3


6. Nathu La Pass Located At ?
Ans: Gangtok, Sikkim


7. Who Was Founder Of Pala Dynasty ?
Ans: Gopala


8. 2015 Nobel Prize Winner In Physics ?

Ans: Takaaki Kajita and Arthur B. McDonald


9.Indrayani river passes through ______.
A: Dehu and Alandi and also the northern parts of Pune

10.1st night cricket test played between which countries?

Ans: Australia and New Zealand


11.which of the following is not vector?
A.momentum
B.force moment
C.current
D.displacement

Ans: current
Note: current is a scalar quantity and not a vector

14. Chitrakoot waterfalls on Indravati in which state?
Ans: Chhattisgarh

15. Forbes most powerful man stood at 10th place for last year?
Ans: Michael Duke

16. thyroid gland secretions?
Ans: thyroid stimulating hormone

17. 2015 Shanghai International Circuit winner?
Ans: Lewis Hamilton

18. which president in 1986 used pocket veto?

Ans : Gyani Zail Singh


19. Which of the following came in India first for trade? 
Ans: Pourtugal

20. Which of the following is a non-ferrous metal? 
Ans: Aluminium

21.Cholera is transmitted by
Ans: Bacteria

22. The magic mantras are studied in 
Ans:  Atharva Veda

23.Who founded the Gupta Empire? 
Ans: Srigupta


24.Who was the first President of the US?
Ans: George Washington


RRB NTPC CBT Exam- 2016 Today Exam Analysis :

General Knowledge:  26 Questions

Quant: 40 Questions

Reasoning: 34 Questions







Gk Questions RRB NTPC 12 th April 2016 Asked In Shift-1/slot-1 Gk Questions RRB NTPC 12 th April 2016 Asked In Shift-1/slot-1 Reviewed by Arun Chowdary on 10:54:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.