Gk Questions Asked In Today (07.04.2016) RRB Exam Shift-1 /Slot-1

(7th April 2016) GK Questions Asked In RRB Railway Exam Shift-1 are listed below.

If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section. 
               
 We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam Shift-1 7th April  2016 



Gk Questions Asked In Today (07.04.2016) RRB Exam Shift-1 /Slot-1
1. Who is BCCI president
Ans: Shashank Manohar

2.Odd man Out (Physics, chemistry, biology, social)
Ans: Social

3.Lalit Kala Akademi?
Ans:To encourage and promote study and research in the fields of creative arts such as painting, sculpture and graphics etc.


4. Female anopheles mosquito causes Which disease?

Ans: Malaria


5. Author of the Novel “A Brief History of Seven Killings”
Ans:  Marlon James

6. Which one is fastest memory?
Ans:  Cache

7. Yogeshwar Dutt is from which field?
Ans: Wrestler

8. Who is the writer of Sustainable Development?
Ans: Krishan Saigal


9. In UNESCO world heritage which is not included Mountain railways of India
Ans:  kashmir railway

10.Zn Present In?
Ans: Drumstick(Based On Options)


11. Man Booker Prize 2015?
Ans: Marlon James

12.Father of White Revolution in India
Ans: V.Kurien

13.The acid used is car battery is?
Ans: Sulphuric Acid

14.‘Land of the morning Clam’ refers to?
Ans: Korea

15.WHO was established in the year?
Ans: 1948

16.Evergreen forests are found in?
Ans: Equatorial regions


17. Ozone hole clearly visible in antarctic which season?
Ans: Summer(October)


18.FULL FORM OF GSLV?
Ans: geosynchronous satellite launch vehicle

19.SMAP satellite launched by
Ans: NASA

20.NASA act which yeas?
Ans:1958

21.Natya shashtra is written by?
Ans:Sage Bharata.

22.Name of famous GOA church..?
Ans: Cathedral

23.In UNESCO world heritage which is not included mountain railway of India?

Ans: Kashmir



Gk Questions Asked In Today (07.04.2016) RRB Exam Shift-1 /Slot-1 Gk Questions Asked In Today (07.04.2016) RRB Exam Shift-1 /Slot-1 Reviewed by Honey on 11:44:00 Rating: 5
Powered by Blogger.