GK Questions Asked In RRB Exam 6th April 2016 Shift-2

(6th April 2016) GK Questions Asked In RRB Railway Exam Shift-2 are listed below.

If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section. 
               
 We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam Shift-2 6th April  2016 


Gk Questions Asked In Today (06.04.2016) RRB Exam Shift-2 /Slot-2




1. Shortcut key of pasting in MS Word?

Ans: Ctrl+V

2. Another name of leprosy?
Ans: Hansen's disease


3. Laughing gas?

Ans: Nitrous oxide(N2O)


4. What is the currency of Mayanmar?
Ans: Burmese kyat


5. Popular dance of Tamilnadu?

Ans: Bharatanatyam


6. When did the British give independence to India?
Ans: 1947


7. When the seats of president n vice president are vacant, who acts as president?
Ans: Chief Justice of India


8. Which is the Largest Stadium of America?

Ans: Michigan Stadium (Or) The Big House


9. Louis Pasteur discovered which of the following?
   1)vaccine for rabies and
   2) vaccine for anthrax
   3) Pasteurization
   4)  All The Above

Ans:All The Above


10. Who built the Jantar Mantar of Delhi’s?

Ans: Muhammad Shah


11. Dwarf planet is?

Ans: Pluto


12. Ligo (Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory)a mission related to?
Ans: to detect gravitational waves


13. How many research centres will India establish by 2020 in Antarctica?
Ans: 4


14. Function of generator?
Ans: sine, square, triangular and sawtooth shapes


15. Which of the following is not protocol?( LTP,SMTP,HTTP,ATM )
Ans: ATM


GK Questions Asked In RRB Exam 6th April 2016 Shift-2 GK Questions Asked In RRB Exam 6th April 2016 Shift-2 Reviewed by GK Adda on 15:58:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.