Gk Questions Asked In RRB Exam 3rd April - 2016 3rd Shift

General Knowledge Questions Asked In RRB Railway 3 April 2016 Exam Shift-3 are listed below.
If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section.                                
 We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam Shift-3  3rd April  2016 

Gk Questions Asked In Today (03.04.2016) RRB Exam Shift-3 /Slot-3

1. When was Indian National Congress formed?
Ans: December 28, 1885(www.ssc-ibps.com)

2. 2015 winner of rugby?
Ans: New Zealand(www.ssc-ibps.com)

3. Azad hind fauj was organised by?
Ans: subash chandrabose(www.ssc-ibps.com)

4.Sajan prakash related to?
Ans: Swimmer

5.Who built fathehpur sikri?
Ans: Akbar(www.ssc-ibps.com)

6. Indian army formed by whom?
Ans: Capitan Mohan Singh(www.ssc-ibps.com)

7. Davis cup winner 2015?
Ans: Andy Murray

8.The first nobel price for medicine was given to invention of vaccine for which disease?
Ans: Diphtheria


9. Alfred Nobel invented?
Ans:dynamite(www.ssc-ibps.com)

10. INS satellites are used for?
Ans: Communication

11. Main element in marsh gas?
Ans: Methane(www.ssc-ibps.com)

12.World wide Web invented by?
Ans: Tim Berners-lee(www.ssc-ibps.com)

13. North Korea founded by?
Ans: 1948 Sept - 9


14.Which of the following is not Jupiter satellite?(Europa,Ganymede,metis,Titan)
Ans: Titan(www.ssc-ibps.com) Not Direct Bit 


15.What is the average thickness of skin?
Ans: 0.10 inch(or) 2-3 mm


3rd April Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board)
 2nd April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board)

 31 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB
    30 March 2016  Gk Asked Questions(3 Shifts) In RRB 
    29 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB NTPC
     28 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) RRB CBT


Gk Questions Asked In RRB Exam 3rd April - 2016 3rd Shift Gk Questions Asked In RRB Exam 3rd April - 2016 3rd Shift Reviewed by Mani Babu on 20:29:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.