Gk Questions Asked In RRB Exam Today (09.04.2016) Shift-3/slot-3

(9th April 2016) GK Questions Asked In RRB Railway Exam Shift-3 are listed below.

If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section. 
               
 We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam Shift- 3 (9th April  2016)



Gk Questions Asked In Today (09.04.2016) RRB Exam Shift-3 /Slot-3


1. Source of Narmada river ?
Ans: Amarkantak

2. Minimum age of PM ?
Ans: 25 Years

3. First Indian go into space ?
Ans: Rakesh Sharma 1984


4.Current captain of  Indian women’s hockey team?
Ans: Ritu Rani

5. World aids day ?
Ans: Dec 1

6. Summer Olympic 2016 held in ?
Ans: Rio de Janeiro


8.2015 Nobel Prize for literature?
Ans: Svetlana Alexievich

9. SONAR full form?
Ans: Sound Navigation And Ranging

10. Which is first unmanned satellite launched by ISRO??
Ans: Chandrayaan-1

11. Make in India Logo ?

Ans: Moving lion


12. Which country won maximum number of oscar awards?
Ans: Italy

13. Capital Of Andhara Pradesh?
Ans: Amaravati

14.Study of Spider?
Ans: Archnology

15. Hindi Diwas?
Ans: 14 September

16. Full Form of Rl Wl?
Ans: Remote location waiting list

17. Study of Maps?

Ans: Cartography


18. Which company designed the Make in India Logo?
Ans: Foreign Form, Oregon

19. Where is Indira Gandhi botanical garden situated?
Ans: Rae Bareli



Gk Questions Asked In RRB Exam Today (09.04.2016) Shift-3/slot-3 Gk Questions Asked In RRB Exam Today (09.04.2016) Shift-3/slot-3 Reviewed by Mani Babu on 19:06:00 Rating: 5
Powered by Blogger.