GK Questions Asked In 2nd April 2nd Shift Railway NTPC CBT-2016

General Knowledge Questions Asked In RRB Railway 2 April 2016 Exam Shift-2 are listed below. 

If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section.
                                     
We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam 2 April  2016

Gk Questions Asked In Today (2.04.2016) RRB Exam Shift-2/Slot-2

1.Height of badminton net above ground level?
Ans. 1.524 meter

2.Molecular formula for sugar?
Ans. C12H22011.


3.Which monument was built to commemorate the eradication of plague?
Ans. Charminar.

4.Father of Indian Space Programmes.
Ans. Dr. Vikram Sarabhai.

5.Which was first geostationary satellite launched in India?
Ans. Ariane Passenger Payload Experiment (APPLE) in 1981.

6.World's first space tourist?
Ans. Dennis Tito.

7.Air conditioner was invented by
Ans. Willis Carrier.


8.How many tastes buds are present in tongue?
Ans.5.

9.Oldest oil reserves in India?
Ans. Digboi.

10.White desert in India?
Ans. Rann of Kuch desert.

11.Kidney stone is caused by?
Ans. Calcium Oxalate.

12.Who introduced Orthodox Christianity in Russia?
Ans. Vladimir.

13.Which of following element is found in room temperature?
Ans. Mercury.

14.Which of following colour has least wavelength?
Ans. Violet.

15.Which thing was discovered by Alexander Fleming?
Ans. Penicillin.

16.Mughal dynasty was established by?
Ans. Babar.

17.First President of INC?
Ans. W.C. Bonnerjee.

18.Noble prize recipient of India in 2014 for peace?
Ans. Kailash Satyarthi.


19.Mode of 53, 54, 55, 55, 55, 54, 55, 56, 57, 69 and 37?
Ans. 55.

20.On which planet frozen water is found?
Ans. Pluto.

21.How many bones a Infant baby have?
Ans. Around 300.

22.National Anthem of India was composed by?
Ans. Bankim Chandra Chatterjee

23.Dog : Kernel :: Bee : ?
Ans. Beehive.

24.What is tri colour ratio of Indian National Flag?
Ans. Width : Length = 2:3

25.First woman President of Pakistan?

Ans. Benazir Bhutto

26.Tennis is played on which surface?
Ans. Hard, Grass and Clay courts.
2nd April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board)


 31 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB
    30 March 2016  Gk Asked Questions(3 Shifts) In RRB

    29 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB NTPC
     28 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) RRB CBT


GK Questions Asked In 2nd April 2nd Shift Railway NTPC CBT-2016 GK Questions Asked In 2nd April 2nd Shift Railway NTPC CBT-2016 Reviewed by Mani Babu on 17:16:00 Rating: 5
Powered by Blogger.