Gk Questions Asked In 2nd April 2016 Railway NTPC CBT EXAM

General Knowledge Questions Asked In RRB Railway 2 April 2016 Exam Shift-1 are listed below. 

If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section.
                                     
We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam 2 April  2016

Gk Questions Asked In Today (2.04.2016) RRB Exam Shift-1/Slot-1
1. Project Tiger Was Introduced In 
Ans: 1973

2. Which Country Got Independence In 2011?
Ans:South Sudan

3.Which Of The Following Planets Have No Moons(Mars, Jupiter, Saturn)
Ans:Venus

4. Ramkhelia Flok Dance Famous In
Ans: Bihar



5.First fast acting anti rabies drug launched in
Ans:Pune, india(rabies human monoclonal antibody)

6.Space X extreme Emissions mission
Ans: DSCOVR   

7.Most piglet
Ans: Tardigrade

8.Rugby world cup 2019 venue
Ans: japan

9.Radium is obtained from which mineral PITCHBLENDE or URANINITE
Ans:Both

10.Who is the governor general of  Jallianwalla Bagh issue
Ans: Dyer (1919)

11.Line:roar::owl:
Ans: hoot
12.Yemeni Nobel Peace prize  winner 2011
Ans: Tawakkol

13.CRISPR Full From
Ans: Clustered regularly-interspaced short palindromic repeats

14.Saffron is cultivated in India in
Ans: Jammu and Kashmir


15.First man in to outer space
Ans: Yuri Gagain

16.Capital of Gujarat
Ans: Gandhi nagar


17.Brahama puthra River Does not passes through
Ans: Myanmar

18.Great Ashoka
Ans: MAURYA DYNSTAY

19.First defense to satellite of India
Ans: GSAT-  7

20.First From periodic table
Ans: Mendeleev


21. Nasa Pluto mission
Ans: New Horzons


22.Homosapiens means
Ans: wise man


23.Who designed the building of the Indian Parliament?
Ans. Sir Edwin Lutyens.

24.In which Olympic year did women participated in all events for first time?
Ans. 2012 London Olympics.

25.In which cells Mitochondria doesn't exists?
Ans. Erythrocytes (red blood cells).

26.NaCl is what (Options: Salt, Water, Sugar and one more option)?
Ans. It's a salt.

27.What is minimum age required to become PM of nation?
Ans. 25 years.

28.The image formed on the retina of human eyes is?
Ans. Real and inverted.

29.If we double the resistance of wire, the effect on voltage would be?
Ans. Voltage would get decrease.

30.Sri Lanka got Independent in which year?
Ans. 1948.

31.Study of organisms and their environment?
Ans. Ecology.

32.The term "Wood shot/Hairpin shot" is associated with which sport?
Ans. Badminton.

33.Currency of Korea?
Ans. South Korean Won.


  31 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB
    30 March 2016  Gk Asked Questions(3 Shifts) In RRB

    29 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB NTPC
     28 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) RRB CBT

Gk Questions Asked In 2nd April 2016 Railway NTPC CBT EXAM Gk Questions Asked In 2nd April 2016 Railway NTPC CBT EXAM Reviewed by GK Adda on 12:17:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.