Gk Asked Questions 2nd April 3rd Shift RRB NTPC EXAM - 2016

General Knowledge Questions Asked In RRB Railway 2 April 2016 Exam Shift-3 are listed below. 
If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section.
                                     
We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam 2 April  2016

Gk Questions Asked In Today (2.04.2016) RRB Exam Shift-3/Slot-3



1. what is invented by Shiva Ayyadurai ?
Ans. E-mail

2. Solid iodine colour
Ans. Purple

3. Golden temple situated At which river
Ans: Rabi

4. 2016 world economic From summit Held On
Ans: Davos (Switzerland)

5. 1st Nobel prize in literature
Ans: Sully Prudhomme (French)

6. Last mauryan Emperor 
Ans:brihadratha

7. Jayakwadi Dam on which river
Ans: Godavari

8. Where the Indian flag hoisting by defiance minster of India in 2016?
Ans: Pahari mandir(Ranchi)

9. Ph value below 7
Ans: Acidic

10.  The 100 Years' War was a long struggle between Which Countries (1337 to 1453)
Ans: England and France

11.Which among the following not a greenhouse gas?
Ans: copper oxide

12.ISRO launched with satellite in January 2016?
Ans: IRNSS- 1E

13.ISRO Combined with which police for “predictive policing”?
Ans: Delhi police

14.Khajuraho temple is located in which state?
Ans: Chaattarapur, MP

15.Basilica of bom jesus belongs to which state?
Ans: Goa

16.First Indian receives the Noble Prize?
Ans: Rabindranath Tagore

17.first captain of indian cricket team in odi?
Ans: ajit wadekar.

18.How many bones are in born baby?
Ans: 270

19.which rays could not penetrate earth’s atmosphere?
Ans:  u.v. rays.

20.The words ‘Satyameva Jayate’ taken from ?(www.ssc-ibps.com)
Ans:  Mundak Upanishad

21.Who invented dynamo?(www.ssc-ibps.com)
Ans-Michael Faraday

22.Fundamental duties taken from which country ?(www.ssc-ibps.com)
Ans: USSR

23.In which game women first compete in the Olympic Game?
Ans:  Women competed for the first time at the 1900 Games in Paris. Of a total of 997 athletes, 22 women competed in five sports: tennis, sailing, croquet, equestrianism and golf.

24.Mrinalini sarabhai is famous for?
Ans: Indian Classical Dancer

25.The presence of which gases in air makes brass discoloured?
Ans: Oxygen

26.Highest cricket ground in India in which state?
Ans: Chail, Himachal Pradesh

27.What is Geotropism?
Ans: The growth of the parts of plants in response to the force of gravity

28.India’s 5th navigational satellites name?
Ans: PSLV-C31

29.Nephrology is the study of?
Ans:  Kidney function

30.which one of the following is calcium rich food?
Ans:  Cheese

31.Which one is different (a)Wular lake (b)dal lake (c)vembanad lake (d)sheshnag lake
Ans: Vembanad lake (Kerala) Remaing three are in the (J&K)



2nd April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board)


 31 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB
    30 March 2016  Gk Asked Questions(3 Shifts) In RRB

    29 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB NTPC
     28 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) RRB CBT
             REFRESH FOR UPDATES

Gk Asked Questions 2nd April 3rd Shift RRB NTPC EXAM - 2016 Gk Asked Questions 2nd April 3rd Shift RRB NTPC EXAM - 2016 Reviewed by SSC-IBPS on 17:33:00 Rating: 5
Powered by Blogger.