GK Questions Asked In RRB Exam 3 April 2016 Shift-1/Slot-1

General Knowledge Questions Asked In RRB Railway 3 April 2016 Exam Shift-1 are listed below

If you have any more questions from the exam, then kindly share it in the comment section.
                                     
We Have Once Again Come Up With Railway CBT Exam General Knowledge Questions Asked In RRB(Railway Recruitment Board) NTPC CBT Exam 3 April  2016 Shift 1

Gk Questions Asked In Today (03.04.2016) RRB Exam Shift-1/Slot-1

1.Which is not an Operating system(options :OS x,win 98,C++,Windows 7)?
Ans:   C++

2.Which Vitamin responsible for Blood Clotting?
Ans:   Vitamin K

3.Longest river in India which do not fall in sea?
Ans:  Yamuna

4.Longest railway destination of India?
Ans:   Dibrugarh to Kanyakumari.

5.Chipko movement started from where in India?
Ans:  Uttarakhand

 6.Male is the capital of which country?
Ans:  Republic of Maldives

7.What is Serbian Index?
Ans:  capitalization-weighted price index

8.what is the capital of Uganda?
Ans:  Kampala

9.Most Peaceful country according to 2015 peace index?
Ans:  Iceland

10.Mica is abundant in which state of India?
Ans:  Jharkhand
11.where is Orang Park situated ?
Ans:  Assam

12.Cleanest city of India?
Ans: Mysuru

13.New Member of World Trade Organisation?
Ans: Afghanistan


14.H20 is water then what is KOH?
Ans: Potassium Hydroxide

15.1998 pokaran test operation name?
Ans: Operation Shakti

16.Madhubani Paintings Indicates?
Ans:  Forest of Honey

17.What is MakarSakranti?
Ans: Festival

18.Which crop is produced at highest quantity in India?
Ans: Rice

19.archipelagos means?
Ans: A group of small Icelands

20.What is Planet X?
Ans: Nibiru cataclysm

21.What Is Adult Heart Beat?
Ans: 60-100 Per Mint

22. Capital Of Srilanka?
Ans:Sri Jayawardenepura Kotte(official Capital)


  2nd April 2016 Gk Asked Questions In RRB (Railway Recruitment Board)

 31 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB
    30 March 2016  Gk Asked Questions(3 Shifts) In RRB 
    29 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) In RRB NTPC
     28 March 2016 GK Asked Questions(3 Shifts) RRB CBT
GK Questions Asked In RRB Exam 3 April 2016 Shift-1/Slot-1 GK Questions Asked In RRB  Exam 3 April 2016 Shift-1/Slot-1 Reviewed by Arun Chowdary on 11:27:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.