Daily GK Updates 28th April 2016 current Affairs

1. Which company has launched the fraud detection mechanism ?
Ans: Experian
headquarter : Dublin, Ireland.

2. which bank  has launched the mobile only bank in India?
Ans: DBS (The Singapore's largest bank)

3. Union Cabinet approves MoU between India and __________.
Ans: Papua New Guinea
Papua New Guinean  Capital - Port Moresby
Papua New Guinean -  Kina
Papua New Guinea Prime Minister Peter O'Neill.

4. Which note has won the best note of the year for 2015 ?
Ans: New Zealand’s five-dollar note


5. The new naval detachment has launched at which place?
Ans: Androth Island (Lakshadweep archipelago)

6. Who is the vise-President of South Sudan?
Ans: Riek Machar
Capital: Juba
Currency: South Sudanese pound
President: Salva Kiir Mayardit

7. Who is appointed as the Prime minister of Tibetan?
Ans: Lobsang Sangay

8.Which country cricket association has been suspended by the ICC?
Ans: Nepal
ICC Means International Cricket Council

9. Who is the  player equals world record in recurve event at Archery World Cup?
Ans: Deepika Kumari

10. Who is the first non-cricketer to be inducted into Legends Club of CCI ?
Ans: Nandu Natekar

11. Railway Ministry has to set up how many crore of Rashtriya Rail Sanraksha Kosh ?
Ans: Rs 1 lack crore

12. The 2018 Commonwealth Judo Championships will be hosted in which city of India?
Ans: Jaipur

13. Who won the gold medal at Sculpture Championship in Moscow?
Ans: Sudarsan Pattnaik.
Mr. Pattnaik has won the competition for his 15 feet high art work Mahatma Gandhi’s sculpture for non-violence and peace .

14. India has successfully put into orbit its -------------------with its own rocket PSLV C 33?

Ans: seventh and final navigation satellite( IRNSS-1G).
Daily GK Updates 28th April 2016 current Affairs Daily GK Updates 28th April 2016 current Affairs Reviewed by Arun Chowdary on 20:38:00 Rating: 5
Powered by Blogger.