Daily Gk Updates 26th April 2016 Current Affairs

1.The IRNSS-1G Will Be Launched On 28th April 2016 From which spacecraft station ?
Ans: Sriharikota(Andhra Pradesh)

IRNSS-1G  will be launched by the Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV) - C33
IRNSS- Indian Regional Navigation Satellite System. It is used to provide accurate real-time positioning and timing services over India and region extending to 1500 km around India.

2. The Heart of Asia conference 2016 held On ?
Ans: New Delhi (26  April)


3. Commonwealth Judo Championships 2018 Venue ?
Ans: Jaipur(India)
President of Judo Federation of India - Mukesh KUMAR

4. Asian Cadet Judo Championships 2016 Venue ?
Ans: Kerala(India)

5. Asian Junior Judo Championships 2016 Venue?
Ans:Kerala(india)

6. Name the corridor project which is launched by China and Pakistan recently ?
Ans: PRSS-1
PRSS- Pakistan Remote Sensing Satellite
CPEC- China-Pakistan Economic Corridor

7.Which Is India's first online interactive portal ?
Ans: Sahapedia
Shapedia Launched by the Union Government.it Is A non-profit society. Sahapedia aims to educate the people of India about the traditions, visual arts, performing arts, literature and languages that is scattered across the country.


8. who was Appointed As Prime Minister Of Congo ?
Ans: Mouamba Clement
Congo Capital: Kinshasa.
Congo Currency: Congolese franc.

Congo  President - Joseph Kabila
Daily Gk Updates 26th April 2016 Current Affairs Daily Gk Updates 26th April 2016 Current Affairs Reviewed by Arun Chowdary on 18:47:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.