Daily GK Updates 21st April-2016 For SBI,IBPS,All Compettive Exams

1. who is appointed as New lokayukta for Goa?
Ans: Justice P K Mishra.

Chief Minister of Goa- Laxmikant Parsekar

Governor of Goa - Mridula Sinha.

2. Union Minister for Science & Technology and Earth Science has inaugurated the Department of Biotechnology (DBT) in which state?
Ans: Nagaland.

Union Minister for Science & Technology and Earth Science Is Dr. Harsh Vardhan.

Nagaland Chief minister - T. R. Zeliang

Nagaland Capital - Kohima, Guwahati (Judiciary)

Nagaland governor - Padmanabha Acharya

DBT means - Department of Biotechnology

BIF means - biotech infrastructure facility.


3. What is the rank of India on World Press Freedom Index 2016?
Ans: 133 out of 180 countries.

The index has been topped by Finland (1st) followed by the Netherlands (2nd), Norway (3rd), Denmark (4th) and New Zealand at fifth position.

In 2015 India rank is 136.

RSF secretary-general : Christophe Deloire.

Full from of RSF - Reporters Sans Frontières.


4. Name the private sector bank, which has opened a dedicated branch for startups ?
Ans: RBL Bank

The RBL Bank headquartered in : Kolhapur, Maharashtra.

Founded in : August 1943.



5. Which malayalm Actor to be nominated to Rajya Sabha member?
Ans: Suresh Gopi

He was also considered for the post of chairman of the National Film Development Corporation.

6. Who has appointed as Rubber Board chief?
Ans: A Ajith Kumar

7. which company  has acquired the Cavendish industries for Rs. 2200 crore ?
Ans: JK Tyres.

Cavendish Industries is the unit of Kesoram Industries Ltd and Kesoram Industries is a B.K. Birla Group company.


Cavendish Industries is located in Laksar near to Haridwar in Uttarakhand.

JK Tyre & Industries Ltd headquarter : New Delhi, India.


8. Which Govt. decides to host International Yoga day 2016?
Ans: Chandigarh


The first International Day of Yoga was observed world over by millions on June 21, 2015.

International Yoga Day is celebrated annually on June 21 and was declared to be internationally
recognized by the United Nations General Assembly (UNGA) on December 11, 2014.


Some Other Daily Gk Updates 21St April 2016:

Indian Navy to grant permanent commission to women, allow lady officers aboard warships.


Union Government renames Department of Disinvestment as DIPAM


The International Cricket Council (ICC) and Emirates have renewed a deal for an additional seven years which sees the Dubai-based airline become a global partner for all events from 2016-2023.


The government of India has merged ‘Rajiv Gandhi Khel Abhiyan Yojana’, ‘Urban Sports Infrastructure Scheme (USIS)’ and ‘National Sports Talent Search Scheme (NSTSS)’ with ‘Khelo India’.


Cabinet Approves Signing The Paris Agreement.


Former WWE women’s champion Chyna dies


Daily GK Updates 21st April-2016 For SBI,IBPS,All Compettive Exams Daily GK Updates 21st April-2016 For SBI,IBPS,All Compettive Exams Reviewed by Mani Babu on 17:15:00 Rating: 5

No comments :

Powered by Blogger.