Latest Daily Gk Updates (13th April-2016) : SBI,RBI,IBPS,LIC,SSC All Competitive Exams

Dear Readers
we are publishing "Latest Daily Gk Quiz (13-04-2016)", This Quiz is based on daily current affairs and events, banking awareness, general and financial awareness,hope that this quiz is most important for every aspirant of upcoming banking jobs, govt jobs and recent SBI Clerk Recruitment Exam 2016, RBI Officer Exam, Insurance, LIC Exam, Indian Railway Recruitment (RRB) Exam, SSC exam and special for IBPS Bank PO, Bank Clerk, Bank SO (Specialist Officer) Exam etc. Read today quiz .

1. IMF has projected How much percentage of growth in 2016-17?
Ans: 7.5 %

International Monetary Fund (IMF) Managing Director: Christine Laggard
IMF Headquartered: Washington D.C.

2. UNICEF and _______University signed an MoU to empower the adolescents 10-19 years.
Ans: GITAM

UNICEF - United Nations Children's Emergency Fund
UNICEF Headquartered: New York

3. Recently Who won the ‘Global Indian of the Year’ award?
Ans: Aishwarya Rai Bachchan

Altogether 17 individuals were given the awards under different categories like — entrepreneur, professional, academics, arts & culture, philanthropy, special jury award, global icon of the year and India’s global icon award.


2015 the global Indian of the year award were conferred to Shah Rukh Khan.
The tennis player Sania Mirza has also honoured at the NRI of the year award 2016.

4. India and ____Agree 'in Principle' to UseEach Other's Military Assets Airbases for Logistic Purposes
Ans: United States
Full From of LEMOA: Logistics Exchange Memorandum of Agreement.

5. India ranks ____ in 2016 Global Connectivity Index.
Ans: 44
Global Analyst Summit 2016 Held in Shenzhen, China.
Full from of ICT is Information and Communications Technology.

6. Name the person who has been awarded with the highest French civilian honour?
Ans: Former Army Chief General JJ Singh

7. Who won the Saraswati Samman award 2015?
Ans: Jammu-born poet and novelist Padma Sachdev

The Saraswati Samman was instituted in 1991 by the K. K. Birla Foundation. It consists of Rs 10 lakh, a citation and a plaque.

Some of Padma Sachdev famous books are Tavi Te Chanhan (1976), Nheriyan Galiyan (1982), Pota Pota Nimbal (1987), Uttar Vahini (1992) and Tainthian (1992).

8. Which government has decided to change the name of the two cities recently?
Ans: Haryana
The New Names of Gurgaon as Gurugram and Mewat as Nuh.

Some Other Important Points Updates Today (13-04-2016)

India's Shiv Shankar Prasad Chawrasia, who honoured as the Hilton Asian Tour Golfer of the Month for March 2016 in Sentosa, Singapore.

1st Delivery of Russian S-300 Air Defense System Arrives In Iran.

Federal Bank has tied up with Chillar Payment Solutions Pvt. Ltd. to promote the start-up’s technology product 'Campus Wallet'.

Health Ministry is planning to make prescription of generic medicines mandatory for doctors of all government hospitals. This was stated by Hansraj Gangaram Ahir, Minister of State for Chemicals and Fertilizers.


Latest Daily Gk Updates (13th April-2016) : SBI,RBI,IBPS,LIC,SSC All Competitive Exams Latest Daily Gk Updates (13th April-2016) : SBI,RBI,IBPS,LIC,SSC All Competitive Exams Reviewed by SSC-IBPS on 21:35:00 Rating: 5
Powered by Blogger.