Daily GK 25th April 2016 Current Affairs Updates

1. Who has won the 2016 Pulitzer Prize for fiction?
Ans: Viet Thanh Nguyen

The Vietnamese American professor at the University of Southern California and editor of dia CRITICS Viet Thanh Nguyen has won the 2016 Pulitzer Prize for fiction for his 2015 novel “The Sympathizer”.

2. “Twinning Network Program on Chemical Ecology” has been launched in which of the following state of India?
Ans: Nagaland

3. Who is the author of the book “The Story of Kashmir through the Ages”?
Ans: Arjan Nath Chaku

4. Who has been appointed as the goodwill ambassador for the Indian contingent bound for the Rio Olympics?
Ans: Salman Khan

IOA Full from Indian Olympic Association.
IOA President - N. Ramachandran
Brazil capital - Brasilia
Brazil currency - Brazilian real


5. India has ratified the new TFA of which organization?
Ans: WTO (World trade Organization)

TFA Full From - Trade Facilitation Agreement
India’s WTO ambassador Anjali Prasad
WTO director- Roberto Azevêdo.

6. Who won the 2016 Barcelona Open?
Ans: Rafel Nadal

7. Pakistan Foreign Secretary to visit Delhi for 'Heart of Asia' meet, what is Name of Pakistan Foreign Secretary?
Ans: Aizaz Ahmad Chaudhry

8. Who was Launches Cancer Care Campaign In North-east?
Ans: Dr. Jitendra Singh

launched in Shillong.
Development of North Eastern Region (DoNER)
All India Institute of Medical Sciences (AIIMS)

9. Agri-Plastic Park is located at Which Place?
Ans: in Vijayawada Soon

Chief Minister of Andhra Pradesh - Chandrababu Naidu

10. Manoj Bajpayee will receive the Dadasaheb Phalke award for which movie?
Ans: Aligarh

11. France and---------Launch $1 Trillion Potential Solar Programme.
Ans: India

France Prime Minister - Manuel Valls
French President -  Francois Hollande.

12.  On Which Date National Panchayati Raj Diwas Observed?
Ans: 24 April.


Daily GK 25th April 2016 Current Affairs Updates Daily GK 25th April 2016 Current Affairs Updates Reviewed by Honey on 17:59:00 Rating: 5
Powered by Blogger.