Daily GK 22nd April 2016, current affairs updates

 1. On which date We Observed Earth Day?
  Ans: April 22

  Detailed of Earth day


 2.Which city will host YOGA day 2016?
  Ans: Chandigarh

 3.Name the diplomat, who has honored by the Cyprus?
   Ans: Amitav Banerji

  Cyprus President: Nicos Anastasiades
  Cyprus Capital: Nicosia
  Currency: Euro.

 4. According to FDI Intelligence Report India has replaced which country as top destination for FDI?
  Ans: India

 There was an 8% increase in project numbers to 697, according to FDI Intelligence, a division of The Financial   Times.

 India replaced China "following a year of high-value project announcements specifically across the coal, oil and natural gas and renewable energy sectors", the report said.

China suffered a 23 % decline in capital investment.


 5.Who has been appointed executive chairman of the Centrum Group?
   Ans: Jaspal Bindra.

 Founder of Centrum Group - Chandir Gidwani
 Executive Director of Centrum Capital group - K Sandeep Nayak.

6.Government aims to remove poverty by ------------------ Year
   Ans: 2032

7.What is the new name given to department of disinvestment?
  Ans: DIPAM

The new department has been mandated to the advise of government in the matters of financial restructuring of central public sector enterprises and for attracting investment through capital markets", as per a notification issued by the Cabinet Secretariat in this regard. Union Finance Minister Arun Jaitley had also announced renaming of the Department of Disinvestment in his budget speech for 2016-17.

8. Which has become the world’s first region to element malaria completely?
Ans: Europe

9. Name the Pop superstar who has passed away recently?
Ans: Prince Rogers Nelson

He won seven Grammy Awards, a Golden Globe and earned 30 nominations. He also won an Oscar for the song score "Purple Rain".

10. who has conferred with the French top honor?
Ans: Tara Gandhi Bhattacharjee.

Tara Gandhi Bhattacharjee Is Mahatma Gandhi’s granddaughter.

'The Order of Arts and Letters' for her contribution in promoting peace, solidarity, culture, education, and development.

11. Between which two Asian countries agree for peaceful negotiations to settle border issue?
Ans: India, China

Some other Daily GK Updates 22nd march 2016 current affairs

Saurabh Agarwal, Managing Director, Regional Head of Corporate Finance, South Asia, Standard Chartered Bank will be joining Aditya Birla Group as their chief strategy officer.

Mahindra & Mahindra First Indian Company To Join EP100 Campaign.

Chadian President Idriss Deby wins fifth term

Simhastha Kumbh Mela 2016 begins in Ujjain

Daily GK 22nd April 2016, current affairs updates Daily GK  22nd April 2016, current affairs updates Reviewed by SSC-IBPS on 19:01:00 Rating: 5
Powered by Blogger.