Computer Quiz :: SBI Clerk IBPS PO Clerk And LIC Exams -2016

1.The ……… key and the ……. Key can be used in combination with other keys to perform shortcuts and special tasks.
A)    Control, Alt
B)    Function, toggle
C)    Delete, insert
D)    Caps lock, num lock
E)    None of these
Answer: A

2.Which type of device is the computer monitor?
A)    Input
B)    Output
C)    Processing
D)    Software
E)    None of these
Answer: B

3.Which of these keys is not an the number keypad ?
A)    Ctrl
B)    Del
C)    Enter
D)    Num lock
E)    None of these
Answer: A


4.The primary output device for computers is a ………….
A)    Video monitor
B)    Printer
C)    Key board
D)    Mouse
E)    None of these
Answer: A

5.……….. Provides the means to move the pointer on the screen and give information to the computer by clicking its buttons.
A)    Scanner
B)    Mouse
C)    Keyboard
D)    Program
E)    None of these
Answer: B

6.Soft copy refers to ……………
A)    Printed output
B)    Music sounds
C)    Screen output
D)    Digitizing
E)    None of these
Answer: C

7. Why is the caps lock key referred to as a toggle key ?
A)    Because its function goes back and forth every time it is pressed
B)    Because it cannot br used for entering numbers
C)    Because it cannot be used to delete
D)    Because it cannot be used to insert
E)    None of these
Answer: A

8.One puts information into the computer by pressing this key …….
A)    Caps lock
B)    Tab
C)    Enter
D)    Esc
E)    None of these
Answer: C

9.The key that must be pressed each time a new command or information is entered --------
A)    Esc
B)    Return/enter
C)    Delete
D)    Home
E)    None of these
Answer: B

10.What term is used to describe using the mouse to move an item on the screen to a new location?
A)    Click
B)    Double-click
C)    Drag and drop
D)    Point
E)    Right-click
Answer: C

Computer Quiz :: SBI Clerk IBPS PO Clerk And LIC Exams -2016 Computer Quiz :: SBI Clerk IBPS PO Clerk And LIC Exams -2016 Reviewed by SSC-IBPS on 18:30:00 Rating: 5
Powered by Blogger.