Computer Knowledge Quiz For SBI,IBPS All Competitive Exams

1. Secret code that restricts entry in the same programs is _____
A) Password
B) Passport
C) Entry code
D) Access code
E) None of these
Answer: A

2. IT stands for ………..
A) Information technology
B) Integrated technology
C) Intelligent technology
D) Interesting technology
E) None of these
Answer: A

3. Sending an e-mail is similar to ………
A) Petering an event
B) Narrating a store
C) Writing a letter
D) Creating a drawing
E) None of these
Answer: C

4. Junk e-mail is also called ……….
A) Spam
B) Spoof
C) Sniffer script
D) Spool
E) None of these
Answer: A


5. Marketing of internet banking means ……….
A) Meeting of banks on the net
B) Net practice
C) Marketing the usage of banking transactions through internet
D) Transactions with forcing countries
E) None of these
Answer: C

6. The vast network of computers that connects millions of people all over the world is called ……
A) LAN
B) Wed
C) Hypertext
D) Internet
E) None of these
Answer: D

7. Coded entries which are used to gain access to a computer system are called ……
A) Entry codes
B) Passwords
C) Security commands
D) Code words
E) None of these
Answer: B

8. A …… is a software program used to view web pages.
A) Site
B) Host
C) Link
D) Browser
E) None of these
Answer: D

9. ……… allows voice conversations to travel over the internet.
A) Internet telephony
B) Instant messaging
C) E-mail
D) E-commerce
E) None of these
Answer: A

10. Which of the following is the communications protocol that sets the standard used by every computer that accesses Web-based information?
A) XML
B) JAVA
C) HTTP
D) HTML
E) None of these
Answer: C

Computer Knowledge Quiz For SBI,IBPS All Competitive Exams Computer Knowledge Quiz For SBI,IBPS All Competitive Exams Reviewed by SSC-IBPS on 20:25:00 Rating: 5
Powered by Blogger.