Computer Knowledge Quiz For SBI,IBPS,RBI,LIC,NABARD Exams.

1. A computer portable and easy to carry by travellers is ?
A)Super computer
B) Laptop
C) Mini computer
D) File servers
E)None of these
Answer : B

2.The powerful computer is ?
A) Super computer
B)Micro computer
C) Mini computer
D)All of these
E) None of these
Answer : A

3. PARAM was developed by ?
A) C-DAC
B) IIT Kanpur
C) BARC
D) IIT DELHI
E) None of these
Answer : A


4.Which type of computer could be found in a digital watch ?
A) Mainframe
B) Super computer
C) Embedded computer
D) Notebook computer
E) None of these
Answer : C

5. Ctrl, Shift and Alt are called ………… keys.
A) Modifier
B) Function alphanumeric
C) Adjustment
D) None of these
Answer : A

6. The pattern of printed lines on most products are called ………….. .
A) Prices
B) OCR
C) Scanners
D) Bar codes
E) None of these
Answer : D

7. Codes consisting of bars or lines of varying widths or lengths that are computer readable are known as ………….. .
A) An ASCII code
B) A magnetic tape
C) An OCR scanner
D) A bar code
E) None of these
Answer : D

8. Whenever we have to give space between the two wards while typing on a PC we have to press a key known as ………..
A) Backspace
B) Shift
C) Ctrl
D) Escape
E) Space bar
Answer : E

9. In MICR, C stands for ………
A) Code
B) Colour
C) Computer
D) Character
E) None of these
Answer : D
MICR Stands For Magnetic Ink Character Recognition

10. What would you do to highlight a word ? you position the cursor next to the word, and then ………
A) Drag mouse while holding button down
B) Click mouse once
C) Roll mouse around
D) Roll and then click mouse
E) None of these
Answer : A


Computer Knowledge Quiz For SBI,IBPS,RBI,LIC,NABARD Exams. Computer Knowledge Quiz For SBI,IBPS,RBI,LIC,NABARD Exams. Reviewed by SSC-IBPS on 17:37:00 Rating: 5
Powered by Blogger.