Computer Knowledge Quiz For SBI,IBPS,LIC,Exams

1. The INTERNET is a system of ……..
A) Software bundles
B) Web page
C) Website
D) Interconnected networks
E) None of these
Answer: D

2. The ……… also called the web contains billions of documents.
A) World wide web
B) HTTP
C) Web portal
D) Domain
E) None of these
Answer: A

3. A …… is a software program used toview web pages.
A) Site
B) Host
C) Link
D) Browser
E) None of these
Answer: D


4. ……… allows voice conversations to travel over the internet.
A) Internet telephony
B) Instant messaging
C) E-mail
D) E-commerce
E) None of these
Answer: A

5. Which of the following is not true concerning user IDs and passwords?
A) When you enter your user ID and password, the computer knowns it is you
B) If your computer asks  for a user ID and password you can create your own
C) Sometimes you are assigned a user ID and password for security reasons
D) You should share your user ID and password with at least one other person
E) None of these
Answer: D

6. What is a modem connected to?
A) Processor
B) Mother board
C) Printer
D) Phone line
E) None of these
Answer: D

7. An e-mail address typically consists of a user ID followed by the ….. sign and the name of the e-mail se ver that manages the user’s electronic post office bix
A) @
B) #
C) &
D) *
E) None of these
Answer: A

8. A web ….. consists of one or more web pages located on a web server.
A) Hub
B) Site
C) Story
D) Template
E) None of these
Answer: B

9. A computer …. Is a set of program instructions that can attach itself to a file reproduce it self and spead to other files.
A) Worm
B) Virus
C) Trojan horse
D) Phishing scam
E) None of these
Answer: B

10. ……….. this is the act of copying or downloading a protocol that sets the standard used by every computer that accesses web-based information ?
A) Network piracy
B) Plagiarism
C) Software piracy
D) Site-license piracy
E) None of these
Answer: C

Computer Knowledge Quiz For SBI,IBPS,LIC,Exams Computer Knowledge Quiz For SBI,IBPS,LIC,Exams Reviewed by Mani Babu on 13:48:00 Rating: 5
Powered by Blogger.