Computer Knowledge Quiz For SBI,IBPS,RBI,NABARD,LIC Exams

Computer Knowledge Quiz for Bank Exams –readers you know that Now a days, almost in all competitive examsbank recruitment examination Computer Knowledge related questions Plays A key Role and specially in Upcoming Bank Exams 2016. Following are some Computer Awareness Quiz/ Questions in competitive exams.


1. The copy command saves to …….
A) The desktop
B) The clipboard
C) Printer
D) Microsoft word
E) Paste
Answer: B

2. Windows 95, windows 98, and windows NT are known as what?
A) Processors
B) Domain names
C) Modems
D) Operating systems
E) None of these
Answer: D

3. Generally, you access the recycle bin through an icon located ……
A) On the desktop
B) On the hard drive
C) On the shortcut menu
D) In the properties dialog box
E) None of these
Answer: A

4. A blinking indicator that shows you where your next action will happen …….
A) CPU
B) Cursor
C) Tool bar
D) Boot
E) None of these
Answer: B



5. Excel workbook is a collection of ………
A) Chart
B) Workbook
C) Worksheet
D) A and c
E) None of these
Answer: C

6. The background of any word document ………..
A) Is always white colour
B) Is the colour you preset under the option menu
C) Is always the same for the entire document
D) Can have any colour you choose
E) None of these
Answer: D

7. What is a default file extension for all word documents?
A) TXT
B) WRD
C) FIL
D) DOC
E) None of these
Answer: D

8. For opening and closing of a file in excel you can use which bar?
A) Formatting
B) Standard
C) Title
D) Formatting or title
E) None of these
Answer: B

9. In excel charts are created using which option?
A) Chart wizard
B) Pivot table
C) Pie chart
D) Bar chart
E) None of these
Answer: A

10. A collection of related information sorted and dealt with as a unit is a --------
A) Disk
B) Data
C) File
D) Floppy
E) None of these

Answer: C


Computer Knowledge Quiz For SBI,IBPS,RBI,NABARD,LIC Exams Computer Knowledge Quiz For SBI,IBPS,RBI,NABARD,LIC Exams Reviewed by Mani Babu on 12:42:00 Rating: 5
Powered by Blogger.