Computer Knowledge Test For SBI,RBI,LIC,IBPS,RRB,SSC All Competitive Exams



Computer Awareness Questions for Bank Exams –readers you know that Now a days, almost in all competitive examsbank recruitment examination Computer Knowledge related questions Plays A key Role and specially in Upcoming Bank Exams 2016. Following are some Computer Awareness Quiz/ Questions in competitive exams.

1. One who designs, writes tests and maintains computer programs is called a …..
A) User
B) Programmer
C) Designer
D) Operator
E) None of these
Answer : B

2. The human-readable version of a program is called …..
A) Source code
B) Program code
C) Human code
D) System code
E) None of these
Answer : B

3. A(n) ……..converts and executes one statement at a time.
A)  Compiler
B) Interpreter
C) Converter
D) Instructions
E) None of these
Answer : B

4. The term …. Designates equipment that might be added to a computer system to enhance its functionality.
A) Digital device
B) System add-on
C) Disk pack
D) Peripheral device
E) None of these
Answer : D


5. Which is the best definition of a software package ?
A) An add-on for your computer such as additional memory
B) A set of computer programs used for a certain function such  as word processing
C) A protection you can buy for a computer
D) The box, manual and liense agreement that accompany commercial software
E) None of these
Answer : B

6. If a new device is attached to a computer, such as a printer or scanner, its …. Must be installed before the device can be used.
A) Buffer
B) Driver
C) Pager
D) Server
E) None of these
Answer : B

7. Compiling creates a(n) ……
A) Program specification
B) Algorithm
C) Executable program
D) Subroutine
E) None of these
Answer : C

8. What disk is used to cold boot a PC ?
A) Setup disk
B) System disk
C) Diagnostic disk
D) Program disk
E) None of these
Answer : B

9. The process of writing out computer instructions is known’s as……
A) Assembling
B) Compiling
C) Executing
D) Coding
E) None of these
Answer : D

10. The general term “peripheral equipment” is used for ……..
A) Any device that is attached to a computer system
B) Large-scale computer systems
C) A program collection
D) Other office equipment not associated with a desktop computer
E) None of these
Answer : A


Computer Knowledge Test For SBI,RBI,LIC,IBPS,RRB,SSC All Competitive Exams Computer Knowledge Test For SBI,RBI,LIC,IBPS,RRB,SSC All Competitive Exams Reviewed by Mani Babu on 11:59:00 Rating: 5
Powered by Blogger.