Computer Gk For SBI Clerk IBPS AND NABARD Exams

1. To insert a new slide in a presentation, press–
(A) CTRL+N
(B) CTRL+M
(C) CTRL+O
(D) CTRL+S
Answer: B

2. Drop Cap offers ................ positions in settings
(A) 3
(B) 6
(C) 2
(D) 5
Answer: A

3. The feature of Word that automatically adjusts the amount of space between certain combination of characters so that an entire word looks more evenly spaced is termed as–
(A) Spacing
(B) Kerning
(C) Positioning
(D) Scaling
Answer: B


4. While recording a macro, the third step will be–
(A) Using your mouse or key-board, perform the task you want to automate
(B) Assign a keyboard shortcut to the macro
(C) Give the macro a name
(D) Start recording
Answer: B

5. ............ is not available on the Ruler of MS Word screen
(A) Centre Indent
(B) Right Indent
(C) Left Indent
(D) Tab stop box
Answer: A

6. Which cannot be used to close the Word application–
(A) ALT+ F4
(B) File-> Close
(C) File-> Exit
(D) X button in the word window
Answer: B

7. Excel workbook contains–
(A) Workbooks
(B) Worksheets
(C) Worksheets and charts
(D) Work areas
Answer: C

8. Consolidate option does not offer ......... function
(A) AVERAGE
(B) MAX
(C) PMT
(D) SUM
Answer: C

9. To see first row and first column in an excel sheet at all times even if you scroll till the end of sheet–
(A) Use workbook views feature
(B) Use switch windows feature
(C) Use freeze panes feature
(D) Use freeze row and freeze column option
Answer: D

10. NOW0 returns–
(A) Current date
(B) Current time
(C) Current year
(D) Current date and time
Answer: D


Computer Gk For SBI Clerk IBPS AND NABARD Exams Computer Gk For SBI Clerk IBPS AND NABARD Exams Reviewed by Honey on 14:28:00 Rating: 5
Powered by Blogger.